DNHE évadzáró 2009

Idén is, ahogyan az elmúlt 20 évben minden alkalommal, megtartottuk bohókás évadzáró versenyünket a Margitszigeten. Az eseményen jelen voltak egyletünk versenyzői, barátok, szülők, rokonok, és mindenki más, aki valamiféle kötődést érez a klub iránt.

orbanKülön öröm volt, hogy ezen a jeles eseményen újra magunk között üdvözölhettük Orbán Gergelyt (képünkön kifejezésteli arccal, balra mellette Ligeti Zsolt elnökségi tag), egyletünk oszlopos tagját, aki október elején hagyott el minket hosszú időre, munkáját ugyanis Olaszországban folytatja. 

Az időjárás kegyes volt hozzánk, hideg volt ugyan, de nem esett, ami az előző napokhoz képest nagy szerencse. A délelőtt a fiatalabbaknak játékos vetélkedővel indult László Vercsi vezényletével, míg a felnőtt fiúk a MESZ promó filmjének forgatásán statisztáltak nyolcasban a Margit-híd és a Lánchíd között. A felvétel alatt annyira figyeltünk az evezésünkre, hogy az év talán legjobb nyolcas edzése lett belőle, legalábbis érzésre. A forgatócsoport a Danubius hölgytagjai közreműködésével még filmre vette azt is, ahogyan ugyanabban a szkifben több generáció evez, reprezentálva ezzel, hogy az evezés kortalanul űzhető. Kíváncsian várjuk az elkészült filmet.

A Duna Televízió is beszámolt az évadzáróról 2009.11.07-én este 22:40-kor:


Délben lezártuk a házi versenyre történő nevezést, és kisorsoltuk a csapatokat. Idén két futamot rendeztünk, külön a három négypárnak, és a három nyolcasnak.

A verseny egyik legfontosabb szabálya (azon túl, hogy nincs szabály), hogy nem lehet csapaton belül felcserélni a helyeket, azaz mindenkinek a hajóban azon a helyen kellett ülnie, ahová sorsolták. Ennek eredményeképpen voltak rendhagyó csapatösszeállítások:

  • Tubicsák Tamás, egyletünk kétségtelenül legerősebb tagja kormányozta az elöltöltős HUSI-t (kormányos négypárt), és még így is magasabban ült, mint a mögötte egyes helyen evező utánpótlás korú csapattársa. És persze a kormánylapáttal jóval nagyobbakat húzott, mint bárki más a hajóban.
  • Dr. Alliquander Anna olimpikonunk, aki minden évben indult a házi versenyen, de csak most először volt alkalma kipróbálni magát a piros négypárban, mint kormányos. Persze a kormányzást is példamutató elszántsággal abszolválta. 
  • Zajzon Géza, aki közel van a hetvenhez, de a Tibor-bá nyolcas vezérevezőseként még így is fiatalokat megszégyenítő tempót diktált.

A délelőtti vetélkedő és a házi verseny eredményhirdetésére délután 2 órakor került sor a partiházunkban, reményeink szerint nem utoljára! A győztesek tortát kaptak, míg minden háziversenyen induló egy, a mai divat diktálta trendeknek teljes mértékben megfelelő sálat kapott, hogy ez mennyire így van, azt igazolják az eseményről készült képek is. Külön torta díjazásában részesültek a Szabados Dezső emlékversenyen vegyes négypárban csúcsot döntő versenyzőink is.
 
Az eredményhirdetést a jól megérdemelt virsli+tea követte, illetve a temérdek sütemény. Végül az évadzáró egész napos programját, akik arra kedvet éreztek focival, míg a többiek kötetlen beszélgetéssel zárták.

A jelszavunk: jövőre ugyanitt, és ez most szó szerint értendő!