Magyarok az Ergométer Világbajnokságon

Idén is megrendezésre került a Crash-B elnevezésű Ergométer Világbajnokság, amelyen a Danubius Nemzeti Hajós Egylet 4 (dr. Alliquander Anna, Csepregi Gábor, Orbán Gergely, Neinstein Ádám) versenyzőjével képviseltette magát. A Danubiusos versenyzők a bajai Varga Tamással kiegészülve adták a magyar csapatot. A team egyik fele már szerdán, míg a másik fele csütörtökön érkezett meg Bostonba, a verseny színhelyére.

A magyar evezősök derekasan helytálltak, Varga Tamás egyéni csúcsát, megjavítva a világbajnoki 2. helyen végzett 6:08,1-as idővel a dán világcsúcstartó H. Stephansen (ideje: 6:03,4) mögött, ezzel új országos csúcs született férfi könnyúsúlyú kategóriában.

Annánk az 5. helyen végzett kicsit elmaradva egyéni legjobbjától, ami ennek ellenére nagyon szép eredmény abban a mezőnyben, ahol az amerikai világcsúcstartó is szerepelt. Anna esetében fontos megemlíteni, hogy 3 hete az amsterdami ergoHead 20 perces ergométer versenyen győzelemmel zárt, így mondhatjuk, hogy ergométeren a világ legjobbjai közé tartozik. Csepregi Gábor 6:26,4-es idejével a könnyűsúlyúak között összestésben 14. helyen (könnyűsúlyú kategóriában 111 induló volt), míg Orbán Gergely 6:18,8-as idővel a normálsúlyú középmezőnyben végzett. A kint tanuló Neinstein Ádám, aki a verseny napján csatlakozott a magyar csapathoz 6:32-es idejével derekasan helytállt a népes könnyűsúlyú mezőnyben.

Reméljük, hogy a versenyen való részvétellel újabb hagyományt indítottunk el, és jövőre még több magyar evezős képviseli klubját és a magyar evezést ezen a rangos nemzetközi megmérettetésen!

A versenyről további képek a képgalériában

 

Hozzászólások  

 
0 #2 Tubi 2010-02-15 08:47
Gratulálok mindegyikőtökne k!Az eredményekért és a helyezésekért is!Anna semmi okod az elégedetlenségr e!Remélem,hogy jövőre is kimentek,még többen!
Idézet
 
 
0 #1 allianna 2010-02-15 04:03
Nem kicsit...nagyon. Elégedetlen vagyok az idővel, ugyanakkor rengeteg élménnyel gyarapodtam, nagyon örülök, hogy kijöhettem, majd ezt hosszasabban is ki fogom fejteni talán akövetkező napokban, mindenestre ezúton szeretném megköszönni a Microsec - Vanczák Gergely és a ConceptII - Nagy Csaba segítségét, hogy itt lehettem. Köszönök minden bíztató sms-t, sajnos már rég lemerült a kártyám, majd egyszer meghálálom. Üdv. mkinek, hajrá-hajrá.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés