Budapest-Baja 2010
Danubiusos sikereket hozott a 2010. évi Budapest-Baja evezős verseny. Klubbunk összesen 7 csapatot (18 fő) indított, ami jelentős fejlődés az elmúlt évekhez képest, továbbá két kategória győzelmet is hazahoztak versenyzőink. Hab a tortán, hogy a két kiemelt kategóriában is sikerült győzedelmeskednünk:
  • Teszár Balázs, aki egypárevezősben először teljesítette a távot, de nem is akárhogyan. Nemcsak az első helyet sikerült megszereznie, hanem 10 óra 33 perces idejével 10 percre megközelítette a 2002-ben felállított egypárevezős rekordidőt (10:23).
  • Az Orbán Gergely-Vanczák Gergely alkotta kétpárevezős egységnek sikerült a tavalyi abszolút győzelmét megismételnie, és emelett még a Budapest-Baja Regatta valaha volt legjobb, németek által tartott csúcsát (9:24) is sikerült két perccel megjavítania. A németek kormányos négypárevezősben teljesítették akkor (2002) a távot, így a fiaink dublóban elért teljesítménye még inkább kimagasló. A rajthely a németek csúcsbeállításakor a Lágymányosi-hídnál volt, míg most a Lágymányosi-öbölben, így a leevezett távok azonosnak tekinthetőek, az eredmények összehasonlíthatóak. A verseny hivatalos weboldalán olvasható beszámoló itt érhető el.

Az új csúcs 2010. július 30-tól 9 óra 22 perc, amit végre magyarok tartanak, és külön öröm, hogy a rekorderek a DNHE versenyzői.

Egyébként fiaink mondhatni nagy múlttal rendelkeznek a hazai hosszú távú versenyek csúcsainak döntögetésében. A Szabados Dezső Szentendrei-sziget kerülő versenyen is ők tartják a rekordot mind kétpárevezősben, mind négypárevezősben (abszolút csúcs) Teszár Balázzsal, és Csepregi Gáborral kiegészülve.

A szombati sprintversenyen Teszár Balázs az egypárevezős, míg az Orbán-Vanczák páros előbb a kétpárevezős, majd a Fehér András-Szabados Miklós Külkeres párossal kiegészülve a négypárok sprintversenyét is megnyerte. 

 

Eredmények:

Egypárevezősök:

  • Teszár Balázs (1. helyezés)
  • Rózsa Bálint (3. helyezés)
  • Faragó Tamás (5. helyezés)

Kétpárevezősök:

  • Orbán Gergely - Vanczák Gergely (1. hely, abszolút 1. hely, új abszolút verseny rekord)

Négypárevezősök:

  • Bánhalmi Bence - dr. Vajda Gábor - Kovács Sándor - Nagy-Pál Antal (4. helyezés (kormányos négyesben teljesítették a távot!))
  • Horváth Márk dr. - Csányi István - Varga Gergely - Varga Mihály - Garamvölgyi Gál (9. helyezés)
  • Hahn Fanni - Galiga Gerda - Radnóti Gergő - Szilasi Péter - Ligeti Zsolt (10. helyezés)

 

Érdekesség, hogy Csányi István veterán versenyzőnk ismét teljesítette a távot, így ő az egyike annak az öt embernek, akik eddig minden (20) alkalommal sikeresen leevezték a versenyt, neki is külön gratulálunk!

A részletes eredmények a Budapest-Baja Regatta hivatalos weboldalán olvashatóak.

Képek a Danubiusos versenyzőkről a képgalériában.

 

Gratulálunk versenyzőinknek!