Karácsonyi túra a Pilisben

Élménybeszámoló Hörcher Dani tollából:

"Csörög a telefon ébresztője. Pedig még csak most aludtam el! A három napos karácsonyi bejgli-wellness után különös kegyetlenséggel csapot le a sors azokra a leglelkesebb danubiusosokra, akik pilisi túrázásra szánták el magukat december 27-én. Ki kellett választani az egyesület legkeményebb sportolóit, a kiválasztás eszköze pedig a pontos indulás volt. E sorok szerzője előtt a megbeszélt Batthyányi téri találkozó után négy perccel csapódott be a HÉV ajtaja, a Margit-hídnál!

Bán Ági (néni) szervezésében karácsonyi túrát hirdettünk meg a Pilis hóval borított vadonjába. A célközönség elsősorban a tanuló és serdülő korosztály volt, az idősebbek gondolom lázas edzésmunkát végeztek a Margitszigeten. Szentendréig a helyi érdekű vasút szolgáltatását vettük igénybe. Onnan a Volánbusz egy, azaz egy kutya szállítására alkalmas offroad autóbuszával kapaszkodtunk fel a jeges-havas úton a pilisszentlászlói hegytetőig. Hála a sofőr engedékenységének (segítségét ezúton is köszönjük!), Holló és Dezsőke is velünk tartott, ők képviseltél a négylábú házőrzők kirándulásra vágyó faját.

Olykor tíz centi friss hóban gázolva törtük magunk előtt az utat az téli tájban. Mivel a kirándulás elsődleges célja az volt, hogy Facebook-profiljainkat egyedi fényképekkel gazdagítsuk, időnként (és egyre gyakrabban) azért megállásra késztettük a különítmény élén kérlelhetetlen tempót diktáló serdülő fiúkat és Ági nénit. A behavazott Pilis mindannyiunkat elvarázsolt, szinte másik világba csöppentünk, a Visegrád és a megvilágosodás felé vezető turistaösvényen olyan mélyfilozófiai kérdésekre kerestük a választ, mint sárgás színű jégcsapok keletkésének rejtélye és a két ember által felemelhető legnagyobb, dobásra alkalmas hógolyó problémája.

Frissen, kipihenten, új kihívásra vágyva értük el Visegrád agglomerációjának első házait. A csapat egyöntetűen, zokszó nélkül döntött úgy, hogy bizony a kisebb kőhajításnyira lévő Fellegvárig még érdemes lenne felkapaszkodni a hegyoldalban. A hegymenetben kisebb szökevénycsoportok és lemaradó grupettók alakultak ki, majd a Dunakanyar festői panorámája előtt újabb Facebook-portréfotók elkészítése végett megint összeállt a mezőny. Csak Dános Gabónak és fáradhatatlan, lelkesítő beszédeinek köszönhetjük, hogy a többség végül elérte a Fellegvárnál található célvonalat.
A megpróbáltatásoknak azonban itt még messze nem volt vége! Nincs visegrádi kirándulás bobozás nélkül, szerencsénkre a téli bobpálya ezen a csikorgó hideg decemberi napon is tárt karokkal várta a 300 forintos bobozásra vágyókat. Így a hegymászás jól megérdemelt jutalmát élvezve suhantunk egy kört, amíg a pálya vége felé arcunkra nem fagyott a mosoly.

A visegrádi buszmegállóhoz vezető ereszkedés már nem okozott különösebb problémát. Aki okosan előregondolkodott, az hozott magával egy kisebb-nagyobb műanyagzacskót is és a turistaúton a hó alatt lapuló kövek okozta fájdalommal mit sem törődve csúszkálhatott a hegyoldalban. Ha valaki eddig még nem érezte meg a vastag ruha alá huncutul besurranó, hirtelen elolvadó, jéghideg hó kényeztető érintését, az most biztosan megismerkedhetett az érzéssel. Egyszer tévedtünk csak el a szűzhóban saját magunknak tört úton, ám a végcélt jelentő buszmegállóhoz így is a tervezettnél korábban érkeztünk.

Reméljük, hogy hagyományt teremtettünk a karácsonyi danubiusos túrával és jövőre a fiatalabb és idősebb korosztályok is csatlakoznak idei, jórészt serdülőkből álló különítményhez."

Уже знакомые "Бесплатная программа для создания печати скачать"красные стены его светились изнутри "Запретная зона скачать на телефон"теплым матовым светом, ""создававшим ощущение вязкости "Видео уроки хип хопу скачать"и густоты воздуха в ""зале.

Я разотру в мелкий порошок ""и освежую.

Только и "Скачать математические начала натуральной философии"занимаются бухгалтерией!

Дорогая мисс Грейлок,-забрызгал ""слюной Мальзус.

Кто не спал, "Песни лада скачать"смотрел из окна на "Скачать я с тобой смогу о чём то главном мечтать"проволочные заграждения и укрепления под Веной.

Так же, как и Вычислительный центр.

Ее большие, "Скачать игру бой с тенью 3"ясные глаза смотрели в мои с "Строительство щитового дома под ключ"нежным вопросом.

Мне поручено, "Скачать чип и дейл"Онэ, любыми средствами, я подчеркиваю "Скачать легенда о нараяме"любыми, поднять добычу руды и угля.

Несколько минут я "Bus simulator 2009 русификатор"стоял как потерянный.

Оба кинулись в "Скачать скин для killing floor"пещеру и замерли в ожидании.

В "Бурда 10 10 скачать"вагоне, где "Скачать пес 12"находился Швейк, недоставало Балоуна.

Заметив, что занимается "Скачать аудиокниги война и мир том 1"заря, мои спутники быстро поднялись с "Скачать драйвера scanjet 2400"влажного ложа, на котором сверкала роса, и стали проверять подпруги у коней.