BESZ tisztújító közgyűlés 2011

A Budapesti Evezős Szövetség (BESZ) 2011. május 26-án csütörtökön tartotta éves közgyűlését, mely idén egyben tisztújító közgyűlés is volt. Az események a Magyar Sportok Háza (1146 Budapest Istvánmezei út 1-3.) III. emeleti "Nagy kocka" tárgyalója adott otthon. A közgyűlésen a 18 budapesti klub közül 17 képviseltette magát és szavazott az új elnökség tagjaira. Egyesületenként egy fő rendelkezett szavazati joggal.

Az előző évi (2010) beszámolókat és a jövő évi költségvetési tervezetet egyhangúlag megszavazta a közgyűlés. Ezt követően került sor a tisztújító titkos szavazásra, ahol elsőként az elnököt, majd az alelnököt, és végül az elnökség tagjait választották meg.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Budapesti Evezős Szövetség tisztújító közgyűlésén mindhárom jelöltünket "elsöprő" fölénnyel megválasztotta a tagság:

  • Denk András korábbi elnököt (aki egyben a DNHE elnöke is) a két elnökjelölt közül 12/5 arányban ismét elnöknek szavazta meg a közgyűlés.
  • Vanczák Gergely (aki egyben a DNHE szakmai alelnöke) Denk András elnökké választását követően az alelnöki jelöltségtől visszalépett, így a maradék két alelnök jelölt közül került ki az alelnök személye, aki Pickerman Zsolt (Csepel EK) lett. Az elnökségi jelöltséget viszont vállalta, így az 5 elnökségi tag helyre összesen 9 jelölt közül lehetett választani. Vanczák Gergely-t végül a közgyűlés tagjai (a legtöbb) 15 szavazattal BESZ elnökségi tagnak szavazta meg.
  • Orbán Gergely egyike volt a 3 felügyelő bizottsági tag jelöltnek. Nyílt szavazással mind a három jelöltet egyhangúan megszavazta a közgyűlés.

Fontos megemlíteni, hogy dr. Domonkos Anna (Anci) a BESZ korábbi alelnöke, alapítója (egyletünk általános alelnöke) semelyik tisztségre nem jelölte magát, a közgyűlésen szóban köszönt el a tagságtól. Köszönjük neki az elmúlt 12 év BESZ alelnökeként végzett áldozatos munkáját .

Bővebb információ a tisztújító közgyűlésről a BESZ honlapján olvasható.

 

Eredményes jó munkát a BESZ új elnökének, alelnökének, és elnökségi tagjainak!

DNHE elnöksége