Országos Utánpótlás és Masters Bajnokság 2011

Az elmúlt hétvégén rendezték az idei Utánpótlás és Masters Országos Bajnokságot, melynek a Velencei-tavi evezős pálya adott otthont. Az idei év sok szempontból rendhagyó volt a korábbi évekhez képest. Új evezős számokban hirdettek bajnokokat a legifjabb minis korosztályban azáltal, hogy már nem csak egypárevezősben, hanem kétpár illetve négypárevezősben is megmérkőzhettek legfiatalabbjaink. És persze fontos kiemelni, hogy ez az Országos Bajnokság a felnőtt evezősök nélkül került megrendezésre, akik később szeptemberben Szegeden, a felnőtt OB-n küzdhetnek meg egymással. 

Egyletünk igen szép eredményekkel teljesítette az Országos Bajnokságot. 7 arannyal, 7 ezüsttel és 6 bronz éremmel és további helyezésekkel térhettek haza versenyzőink. Sok év után sikerült újra aranyérmet szereznie tanulóinknak a férfi tanuló nyolcas versenyszámban. Edzőjük, Hörcher Dani szeptembertől felépített tudatos munkája meghozta a gyümölcsét, sikerült a tanulókat az országban a legjobb nyolcas csapattá összekovácsolni. Hasonló számú minis versenyzőnk is közel 20 éve volt utoljára (1992-ben). Pakó Barbi és Hörcher Dani év eleji toborzásainak és lelkiismeretes munkájuknak hála sikerült feléleszteni a tanuló lány korosztályt is,  és hogy még nagyobb legyen az örömünk,  a legfiatalabb lányok aranyérmet is nyertek az egyik új versenyszámban, a leány mini 11-12 év kétpárevezősben.

Serdülő és ifi lány versenyzőink Bán Ágnes irányítása alatt 4 bajnoki címmel zárták a három napos versenyt, amire már nagyon régóta nem volt példa Egyletünk történetében. Mind a lányoknak mind edzőjüknek sikerült ezzel jócskán túlszárnyalniuk 2011 célkitűzéseit, gratulálunk nekik.

A korábbi évekhez képest az ifi fiú korosztályban tapasztalhattunk jelentős visszaesést, ami a rajthoz állt versenyzőink csekély létszámával magyarázható. Akik viszont rajthoz álltak, szép döntőbeli helyezéseket szereztek. Az elmúlt hónapokban más klubba átigazolt versenyzőink közül is volt, aki bajnokként állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, rájuk is büszkék lehetünk annak ellenére is, hogy már nem nálunk érték el ezeket a szép eredményeket.

És akkor az érmeseink név szerint:

 ARANY
 NI ks 1x Bene Dorottya

 NI 4-

Illényi Borbála
Szentirmai Veronika
Polivka Dóra
Bene Dorottya
 NS 2x Polivka Dóra
Szentirmai Veronika
 FT 8+ Nagy Ákos
Bolyi Ágoston
Szépfalvi Bálint
Laczay Zoltán
Balogh Botond
Marik Dávid
Cocchioni Vince
Tóbiás Milán
k: Mádl Miklós
 NI túra kettes Illényi Borbála
Polivka Dóra
k: Nagy Emese
 Fiú mini 13 év 1x Polivka Bálint 
 Leány mini 11-12 év 2x Nagy Janka
Nagy Emese

 

 EZÜST
 NI ks 1x Polivka Dóra

 NI túra kettes

Szentirmai Veronika
Bene Dorottya
k: Nagy Janka
 Fiú mini 13 év Pap Dániel
 Fiú mini 12 év Funk József
 Fiú mini 11 év Polivka Dávid
 Fiú mini 11 év Tallós Farkas
 Fiú mini 11-12 év 2x Beneda Péter
Funk József

 

 BRONZ
 FT 4+ Cocchioni Vince
Szépfalvi Bálint
Marik Dávid
Tóbiás Milán
k: Kövendi József
 Leány mini 12 év Tóth Fruzsina

 Fiú mini 12 év

Beneda Péter
 Fiú mini 12 év Kövendi József
 Vegyes mini 4x+ Kovács Boglárka
Tóth Fruzsina
Pap Dániel
Polivka Bálint
k: Kövendi József
 Vegyes mini 4x+ Nagy Janka
Nagy Emese
Mádl Miklós
Polivka Dávid
k: Funk József

Gratulálunk minden bajnoknak, érmesnek és helyezettnek, és mindenkinek, aki lelkiismeretesen helytállt az Utánpótlás Országos Bajnokságon.

DNHE elnöksége