Budapest-Baja 2011
A tavalyi évhez hasonlóan ismét Danubiusos sikert és a bajai sajtót idézve "bődületes rekordot" hozott a 2011. évi Budapest-Baja evezős verseny. Klubbunk összesen 6 csapatot (23 fő) indított, ami kimagasló létszám az elmúlt évekhez képest, és ezzel a Danubius indította a legtöbb versenyzőt 2011-ben.

Idén ismét abszolút csúcs döntés a Danubius csapata részéről. Orbán Gergely és Vanczák Gergely a tavalyi abszolút győztesek és csúcsdöntők idén Teszár Balázzsal és dr. Alliquander Annával kiegészülve négypárevezősben teljesítették a 165 km-t, és van aki szerint "űridőt" evezve 8 óra 52 perc alatt eveztek le Bajáig, ami messze a legjobb idő a Budapest-Baja evezős verseny 23 évre visszanyúló történetében. Ez azt jelenti, hogy kerek fél órával sikerült megdönteni a tavaly a két Gergő által kétpárevzősben felállított abszolút csúcsot.

A győztesekkel a bajai TV is interjút készített mely megtekinthető itt: http://www.youtube.com/v/V-sQw-gRew0.

Az új csúcs 2011. július 29-től 8 óra 52 perc, amit továbbra is magyarok tartanak, és külön öröm, hogy a rekorderek ismét a DNHE versenyzői.

Örömteli, hogy a Danubiusosok között idén a felnőtteken túl a fiatalok is vállalták a megmérettetést. A Nagy Balázs, Váczy Vilmos, Bőr Benedek, Sebestyén Soma, és Szentirmai Veronika alkotta kormányos négypárevezős egység 13:15 perc alatt teljesítette a távot, ami elsőre ebben a korosztályban igen szép eredménynek számít. Külön gratulálunk Ági néni versenyzőinek.

Hobby csapataink és a minden évben csak ezen az egyetlen versenyen induló "Kiöregedett Danubiusosok" alkotta egység Csányi István vezényletével ismét sikeresen teljesítette a távot. Csányi István így továbbra is a csúcstartótk között van a "legtöbbször a versenyt teljesítő" kategóriában.

A szombati sprintversenyen a négypárok között (11 induló) mondhatni kettős Danubiusos győzelem született, a hossztútávú rekorderek rövidtávon sem találtak legyőzőre, másodikként a felerészt Danubiusos egység, a Hénap Zsolt-Kovács Sándor-dr. Vajda Gábor-Borbély Tamás alkotta hajó érkezett be a célba.

Az eredmények a verseny honlapján megtalálhatóak. Képek pedig a képgalériában.

A versenyről készült képeket itt lehet megtekinteni.

 

Gratulálunk versenyzőinknek és mindenkinek, aki sikeresen teljesítette ezt az embertpróbáló távot!

DNHE elnöksége