Fixüléses Országos Bajnokság 2011

Ezen a hétvégén rendezték már immáron 9. alkalommal a Fixüléses Tízevezős Országos Bajnokságot Balatonföldváron. A korábbi évekhez képest jelentős növekedés volt tapasztalható az induló csapatok számát tekintve, köszönhető ez annak is, hogy idén semmilyen más nagyobb evezős verseny nem került a balatonival egy időben megrendezésre.Tavaly a Szegeden megrendezésre került Evezős Egyetemi VB miatt jóval kevesebb felnőtt csapat jött le a Balatonra.

Idén a szervezők is kitettek magukért, jelentősen emelték a tétet ugyanis azzal, hogy valóságos majális eseménnyé varázsolták a verseny színhelyét a földvári szabad strandon. Az evezősök és kísérőik sörsátorban olthatták szomjukat, míg a kisebbek különféle felfújható játékokkal és ugráló asztallal szórakoztathatták magukat. Este az eredményhirdetést követően a verseny színhelyén felállított nagyszínpadon  koncertekkel zárult az egynapos esemény. A koncertek alatt több evezős önjelölt "művész" is lelkesen és nagy sikerrel szórakoztatta színpadi mutatványaival a nagyérdeműt.

A Danubius idén két felnőtt csapattal képviseltette magát. Hölgyeink az igazolt versenyző-női kategóriában 8 induló közül ezüstérmet szereztek, míg a felnőtt fiúk 10 csapatból tekintélyes előnnyel bajnokként zárták a napot. Büszkék vagyunk arra, hogy mindkét csapatunk tisztán Danubiusos versenyzőkből tevődött össze, és több klubból összeverbuvált csapatokat előztek meg. Ami a csapategységet, csapatszellemet és csapat-összetartozást jelenti a Danubiusosok ismét kitettek magunkért, amellett, hogy a fiúk esetében a győztesnek járó kategória kupát is hazavihették. Fontos megemlíteni, hogy a szombati győzelemmel a Danubiusos felnőtt fiúk a lehetséges 9-ből már 5 elsőséget a magukénak mondhatnak, és vannak olyan versenyzőink (Erdélyi Zsolt, Orbán Gergely), akik mind az 5 bajnoki cím megszerzésékor jelent voltak a csapatban, nekik külön gratulálunk.

 

A következő 4-5 hét már elsősorban a Szegeden szeptember második felében megrendezésre kerülő felnőtt Országos Bajnokságra történő felkészülés jegyében fog zajlani. Reméljük a hétvége sikereiből versenyzőink további erőt merítenek és az OB-t hasonló sikerekkel zárják.

A Fixüléses Országos Bajnokságon készült képek megtekinthetőek a képgalériában.

Gratulálunk versenyzőinknek!

DNHE elnöksége