Hagyományos évadzáró – kivételes hangulattal

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet november 6-án tartotta a hosszú évek alatt hagyománnyá váló evezős évadzáró rendezvényét – kezdődhetne a hivatalos tájékoztatás a megszokott formulákkal. Sokan voltunk olyanok, akiknek nem ez volt az első évadzárója és ez okot adhatna a feltételezésnek, hogy lassan kezd unalmassá válni a megszokott november eleji tojásdobálás.

Nem így történt! És ez nem pusztán a tojásdobáló verseny megunhatatlanságának köszönhető, hanem annak is, hogy – a hasonló programok ellenére – nincs két egyforma évadzáró. Rengeteget változott az egyesületünk egy év alatt, és ezt akarva-akaratlanul észrevesszük ilyenkor novemberben.
Rengeteg új arc tűnt fel a Danubiusban egy év alatt. A legkisebbek, tehát a minisek és a tanulók közül sokan most fújták először egymás arcába a lisztet, először vettek részt a délelőttöt megkoronázó nyolcasversenyen. Voltak persze olyanok is, akik hosszú évek óta állandó résztvevői az évadzárónak és rutinos rókákként tanították a kisebbeket a csukott szemmel történő gyorsasági joghurtetetés titkára. Végül, de messze nem utolsó sorban feltűntek az idei évadzárón olyan evezősök is, akik hosszú kihagyás után tértek vissza az egyesület és a tömegrajtos cipőkereső versenyek életébe.

A pszichológia szakértői minden bizonnyal hosszas expozéban tudnák kifejteni a csapatépítő rendezvények szerepét a közösség fejlődésében. Az elméleti háttérben attól tartok, sem a szervezők, sem a résztvevők nem gondoltak bele, pusztán egy azt tettük, amit egy vagy éppen tíz évvel ezelőtt megszoktunk. A végeredményt azonban elmélet nélkül is éreztük: aki csapatáért képes volt egy nagy halom lisztet azonnal a nyakába önteni, aki hajlandó volt a madzagon lógó lekváros kenyérnek induló eledelt az utolsó (fű)szálig elfogyasztani, aki együtt szürcsölte kéz nélkül a zacskós kakaót új vezetőedzőjével, az november 6. óta máshogy, kicsit otthonosabban érzi magát a Danubiusban.

Továbi vicces képek a képgalériában (klikk a képre).
 

 

 

 

A rend kedvéért a nyilvánosság elé tárjuk a két futamból álló, sorsolásos háziverseny eredményét:

I. futam, 1. helyezett
Kelecsényi Dóri (felnőtt), Hahn Fanni (hobbis), Krémer Eszter (tanuló), Marik Dávid (tanuló), Polivka Dorka (serdülő), Nádor Zsófi (veterán), dr. Ali Anna (felnőtt), prof. Elődi Márton (serdülő), korm: Polivka Bálint (minis)
I. futam, 2. helyezett
Faragó Tomi (hobbis), Polivka Dávid (minis), Nagy Emese (minis), Csontos Csenge (felnőtt), Nagy Edit (hobbis), Bersényi Ágoston (felnőtt), Göndöcs Juli (felnőtt), John (idegenlégiós), korm: Tallós Farkas (minis)
I. futam, 3. helyezett
Nagy Balázs (serdülő), Szabados Misi (felnőtt), Tóth Zoé (ifi), Funk József (minis), Tóbiás Milán (tanuló), Pichler Norbi (hajóépítő), Bőr Bence (serdülő), Diószegi Fruzsi (felnőtt), korm: Pakó Kata (felnőtt)
I. futam, 4. helyezett (4x+)
Irmes Feri (ifi), Domonkos Anci (általános alelnök), Partos Péter (minis), Szépfalvi Bálint (tanuló)

II. futam, 1. helyezett
László Vercsi (felnőtt), Nagy Janka (minis), James Gerofi (idegenlégiós), Szántó Dipol Éva (elnökségi tag), Pete Balázs (hobbis), Ligeti Zsolt (hobbis), Parizán R. Mihály (felnőtt), Sándor Sz. Áron (felnőtt), korm: Eszti (tanuló)
II. futam, 2. helyezett
Pakó Barbi (edző), Beneda Péter (minis), Somogyi Feri (serdülő), Holló-Szabó Ákos (serdülő), Erdélyi Zsolt (felnőtt), Zajzon Géza (veterán), Tóth Fruzsi (minis), Kövendi Józsi (minis), korm: Hörcher Dániel (edző)
III. futam, 3. helyezett
Safranek Gabi (hobbis), Kozsák Dzsoni (felnőtt), Kőrös Tomi (hobbis), Sehr Miki (ifi), Somodi Bori (hobbis), Sebestyén Soma (serdülő), Kovács Bogi (minis), Tóth Gábor (felnőtt), korm: Bryany Cole (idegenlégiós)

 

Minden résztvevőnek és szervezőnek köszönjük az elszánt versenyzést és az önfeláldozó munkát!