Tartalomjegyzék
Létesítményeink
A Kisház
A Nagyház
PM ház
Minden oldal

A Nagyház:

A Nagyház, vagy hivatalosan a Wesselényi Csónakház, egy komoly, kétszintes építmény. Itt az alsó szinten két hangár van, ahol a nagyobb hajóegységeinket tartjuk. A felső szinten több helyiség is van, mint például társalgó, konyha, edzői szoba és öltözők. Sajnos egy pár éve vandálok törtek be a házba, akik a fenti öltözőket teljesen szétverték. Szerencsére a társalgó megmenekült, amely nyáron a társasági élet egyik fontos helyszíne, korábban a szomszédos miniatűr konyhában volt Károly a büféje, melyre a régebbiek ma is nosztalgiával gondolnak vissza.
A ház még a két világháború közöt épült. Legrégebbi általunk ismert tulajdonosa a Futura terménygazdálkodási vállalat volt. A világháború alatt csodával határos módon csupán kisebb sérüléseket szenvedett, de hamar újra a sport szerelmeseinek szolgálatába állt, mégpedig a Csemege vállalat evezős klubjának bázisaként. A Csemege evezős klubjának megszűnése után egyesületünk jogelődje a DEK (Danubius Evezős Klub) kapott hozzá használati jogot. A házat a történelem során többször elvették az evezősöktől, de végül mindig sikerült használati jogot szerezni rá. Mára már a ház Egyletünk tulajdona, ráadásul védett műtárgy.
A Nagyházat 2003/2004 fordulóján el kellett vontatni javításra az újpesti sólyatérre, mivel víz alatti fenéklemezei a korróziótól meggyengültek és a ház félig megsüllyedt. Ezek a munkák akkor mintegy hatmillió forintra rúgtak, amit az egylet a tagok, támogatók és pályázatok segítségével tudott kifizetni. Köszönjük nekik!