Tartalomjegyzék
Létesítményeink
A Kisház
A Nagyház
PM ház
Minden oldal

A Parti ház:

A klub parti létesítménye a Margitsziget pesti oldalán található. Itt találhatóak öltözőink, irodáink, hajójavító műhelyünk, konditermünk, ergométer termünk.
A házat 2015-ben kaptuk meg, amikor előző klubházunkat egy kormányhatározat értelmében az Úszószövetség kapta meg. Beköltözésünk előtt a ház több mint 10 évig üresen állt és a többszöri betörések, ázások miatt teljesen használhatatlanná vált és tönkrement.
A ház a világháború előtt a Hungária Evezős Egylet klubháza volt, majd a '45 után betiltott klub házát a Vörös Meteor Evezős Klub kezdte használni. Ekkor még a ma tulajdonunkban lévő Wesselényi Úszóház is a pesti oldalon állt és telenként az úszóházon edző "Csemegés lányok" is használták a Meteor klubházát és annak evezős tanmedencéjét. A '80-as évek elején a házat a HM kapta meg és teljesen átalakította tábornoki üdülőnek. A rendszerváltás után kis ideig Európa Ház néven működött benne étteremmel, tárgyalókkal, szaunával, de hamarosan végleg bezárták ajtóit.
2015-ben beköltözésünkkel egy időben nekiláttunk az eredeti "Evezős Ház" funkció visszaállításához. A földszinten kibontottuk a zegzugos raktárhelyiségek válaszfalait, így visszakaptuk az eredeti hajótároló hangárokat és a hajójavítóműhelyt. Rendbe hoztuk a földszinti öltözőket és zuhanyozókat, az első emeleti üzemi konyhát visszaalakítottuk konditeremnek. 2016 nyarán sportolóink munkájával visszaépítettük a ház körüli kerítést így most már nyugodtan tárolhatjuk hajóinkat és kisbuszunkat az udvaron anélkül, hogy éjszaka megrongálnák őket. Évről évre igyekszünk egyre nagyobb részben visszaállítani a ház központi fűtését is, hogy a téli edzések is zavartalanul folyhassanak. A 2017-es FINA világbajnokság kapcsán a ház új szigetelt nyílászárókat és homlokzatot kapott.