Evezős Évadnyitó gr. Széchenyi István Emlékverseny 2015

Evezős évadnyitó 25. gróf Széchenyi István Emlékverseny és 5. Nemzetközi Budapest Kupa

(A verseny hivatalos weboldala: http://szechenyiregatta.danubiusnhe.com)

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet, a Magyar Evezős Szövetség, a Budapesti Evezős Szövetség szeretettel meghív minden evezőst és evezés iránt érdeklődőt a 2015. március 21.-én (szombat) megrendezésre kerülő 25. gr. Széchenyi István Emlékversenyre és az 5. Nemzetközi Budapest Kupára, amely az evezős évad hivatalos megnyitója. Az évadnyitó helyszíne a DNHE margitszigeti klubháza, illetve a Wesselényi Csónakház (Bp. 1138 Hajós Alfréd sétány 2).

A versenynek az idén is része lesz a 4,5 km-es, 267 000 forint összdíjazású, nemzetközi üldözéses hosszú távú nyolcas és női négypár verseny a BUDAPEST KUPÁÉRT, amely az Óbudai-sziget melletti Duna-ágból indulva a Wesselényi csónakháznál ér véget.

Az évadnyitó ünnepség keretében ismét sor kerül az I. Világháborúban elesett evezősök emlékköveinek koszorúzására. Kérjük a résztvevő klubokat, hogy képviseltessék magukat a hagyományőrző kegyeleti eseményen.

Az ünnepi eseményen az evezősök minél nagyobb létszámú jelenléte a média nyilvánossága előtt bizonyíthatja sportágunk erejét, összetartását, hagyománytiszteletét.

Kérjük, hogy a klubokban evező versenyzőket, veteránokat, egyetemistákat és a veletek kapcsolatban álló cégeket tájékoztassátok a nevezési feltételekről.

Kérünk Benneteket továbbá, hogy a hosszú távú nyolcas és női négypár versenyen való részvételi szándékotokat (veteránok is indulhatnak) 2015. február 27.-éig jelezzétek Orbán Gergely Főszervezőnek az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen!

A céges futamok iránt változatlanul nagy az érdeklődés, ezért mielőbb jelezzétek, ha van igény a részvételre. Nevezéseket a beérkezés sorrendjében tudunk elfogadni. Kérjük a nevezési határidők betartását, hogy a futambeosztás és a versenyprogram mielőbb elkészülhessen!

A verseny kezdési időpontja szombaton 11:00. A futamok időpontját a versenybíróság a nevezések függvényében határozza meg. Eredményhirdetés a verseny végén.

Céges és egyetemi csapatok figyelmébe

A korábbi években nagy sikerrel megrendezett tízevezős bajnokság 2015. áprilisában/májusában kerül megrendezésre "Hív a Duna" néven! Ezzel kapcsolatban folyamatosan frissítjük az oldalt.

Az evezős sport minden rajongóját és barátját szeretettel várjuk az ünnepi eseményre


Üdvözlettel,

A verseny szervezői