Már készülünk az évadnyitó Széchenyi emlékversenyre és a Nemzetközi Budapest Kupára!

Boldog új évet kívánunk minden evezősnek, partnerünknek, támogatónknak,  és azoknak, akik érdeklődnek az evezés iránt!

Ugyan a napokban még komoly lehülésre számíthatunk, mi már a tavaszra készülünk! 2015. március 21-én rendezi Egyletünk közösen a Magyar Evezős Szövetséggel, a Budapesti Evezős Szövetséggel az Evezős Évadnyitó 25. gróf Széchenyi István Emlékversenyt és az 5. Nemzetközi Budapest Kupát a Margitszigeten.

Az itthoni evezősök által ismert, nemzetközi csapatokkal kibővített versenyre 2015-ben 35-40 csapatot várunk. 4500 méteres üldözéses versenyen nyolcasok, nyolcpárevezősök és női négypárok próbálják a legrövidebb idő alatt teljesíteni a 4500 méteres távot. A legeredményesebb csapatok a korábbi évekhez hasonlóan összesen 272 000 Ft költségtérítésben részesülnek.

2015-ben a Budapest Kupa a bécsi WienerAchter-rel, és a pozsonyi Universitná Regata-val közösen körversenybe rendeződik Capital Cup néven! A cél a nyolcas hajó egység népszerűsítése a térség evezős klubjai között, mint a csapat építés legjobb hajó egysége. Cél a hagyomány és tér teremtés ezzel a közös, és tartalmas sportnak, szabadidőnek. Felhívva a figyelmet közös értékünknek, a Dunának a megóvására és a térség evezőseinek összehozására.
A hagyományos tízevezős amatőr és egyetemi verseny, „2. Hív a Duna” néven és szlogennel, 2015. április 26-án, vasárnap kerül megrendezésre önálló versenyként.

A részletes információk a versenyről:
http://szechenyiregatta.danubiusnhe.com

Kövess minket a Facebookon:
https://www.facebook.com/szechenyievezosregatta


Üdvözlettel,

A verseny szervezői