Szabadidő sport - Miért érdemes?
KALANDORLELKŰEK,TERMÉSZETIMÁDÓK

Evezni óriási kaland. Láthatod a várost, ahogy a szárazföldről sosem. Szédítő sebességgel repülhetsz a hajóval a hidak alatt. Felfedezheted, hogy Budapest területén belül, vagy közvetlen közelében pezsgő vizi-világ van: gémek, vadkacsák, burjánzó és vadregényes, kiszáradt fák.

PRAKTIKUSAK, DOLGOZÓK

Evezni lehet szinte bármikor. Akár egy tavaszi hajnalon, amikor teljes felületén párolog a Duna és a vize sima, mint egy feszített víztükrű medencéjé, vagy az este fényeinél, de leginkább persze egy szép nyári, vagy őszi délutánon, miután az ember már egész nap arra gondolt a munkahelyen, hogy délután vár a víz, vár a hajó és vár a mozgás. Hobbievezősként nem kell lejönnöd minden nap edzésre, nem vagy kötve edzésidőpontokhoz, de ha kedved van, akkor jöhetsz akár minden nap (annál jobb) és ha igényled akkor edzői segítséget is kapsz.

 

 

EGÉSZSÉGMÁNIÁSOK

Nálunk az élet télen sem áll meg. Egészen november közepéig kijárunk vízre és március eleje is már kifejezett evezősidény. Közben pedig a remekül felszerelt klubház fitness termében tartjuk magunkat formában és várjuk, hogy beköszöntsön a szép idő. Itt a lényeg az aktív és élménygazdag pihenés, a jó társaság, a szórakozás.

PARTYZÓK, TÁRSASÁGI EMBEREK

A „hobbis” mindennapokon túl, amikor vízremegyünk az egylet 1-2-4, sőt akár 8 személyes hajóival, időről időre történik esemény is a klubban, „zajlik az élet”: Szervezünk grillpartyt a klubbház tetőteraszán, elmegyünk közös programokra: moziba, vagy épp éjszakai futóversenyre. Vannak, akik még a párjukat is itt ismerték meg.

 


 

POLIHISZTOROK, TECHNIKAI ÉRDEKLŐDÉSŰEK

Akinek pedig kedve van elleshet hajójépítő, hajójavító trükköket is, hiszen a hajók igénylik a törődést (leginkább persze azt, hogy vigyázzanak rájuk).

ELKÖTELEZETTSÉG ÉS KÉNYSZER-KERÜLŐK

Hobbievezősnek lenni annyit jelent, hogy semmi nem kötelező, mindenki abba és annyira kapcsolódik be, amibe és amennyire kedve, ideje van.

 


 

VERSENGŐK

Lehetőség van persze versenyekre is, hiszen mi is indulunk háziversenyeken, túraversenyeken (ezek hosszabb- távú versenyek), de még az Országos Bajnokságon is vannak túraevezős versenyszámok. Ha azonban az ember igazán komolyan veszi, csak rajta múlik, hogy meddig jut. Az evezés ma Magyarországon még magas szinten is amatőr sport.

SPIRITUÁLISAK

Van még egy dolog az evezésben, amit máshol nem nagyon tapasztaltunk. Azzal lehet összefüggésben, hogy az evezés minden sport-jellege mellett egy intellektuális elfoglaltság is. Az ember szüntelenül kontrollálja saját és a hajója mozgást ebben a viszonylag összetett mozgássorozatban és keresi a tökéletesítés módját. Mindeközben „összenövünk” a hajóval, átalakulunk. Egy sebesen sikló testté válunk a víz felszínén, ami semmihez sem hasonlítható nyugalommal, harmóniával ajándékoz meg...akár a rohanó város és a rohanó hétköznapok kellős közepén.

 


 

Mi tudjuk, szeretjük, ismerjük mindezt és szeretnénk megismertetni másokkal is, ezért van az egyletben hobbi/túraevezős szakosztály.  A hobbievezősök többnyire dolgozó felnőttek, fiatalok, akiknek az élete nem az evezésről szól, de a mindennapjaik fontos része a rendszeres mozgás, a jó csapat, a vizenjárás.

Nem kell tudnod evezni, hogy lejárhass a klubba, majd mi megtanítunk, mert evezni szép, evezni egészséges, evezni olyan kaland, amit nem érdemes kihagyni.

Elérhetőség

A hobbievezősök elsősorban a google calendar segítségével és telefonon egyeztetnek időpontokat, foglalnak hajókat, helyeket, illetve saját levelezőlistájuk van, ahol az ügyesbajos dolgokat beszélik meg. A szabadidős evezéssel kapcsolatban a klub központi telefonszámán érdemes érdeklődni. (lásd: Kapcsolat)

Как "Скачать саундтрек брат брат 2"раз против нашей позиции в реку врезалась узкая отмель, "Навител карты содружество скачать"образуя небольшой полуостров.

Отрезанные руки "Скачать цыганские музыка"и ноги прямо возами вывозят!

Я был волк, и мои "Игры приключения робота"эмоции были эмоциями волка.

В "Чертежи железного человека"воротах собралось уже три или четыре "Кромкообрезной станок чертежи"десятка солдат, все они "Скачать игру через торрент пб"с любопытством разглядывали коня и всадника; но раздался "Бесплатные игры для девочек скачать без ограничений"хорошо знакомый звук трубы, "Скачать смайл для вконтакте"и они бросились к конюшням; у ворот остался только "Фильмы сумерки 2 скачать"часовой.

Беда только в том, что провизии было маловато.

Очевидно, придел предназначался для посторонних.