Elnökség

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet elnökségét ötévente választja a klub közgyűlése. Legutoljára 2017-ben választott a közgyűlés új elnökséget. Az elnökség, mint a klub vezető döntés hozó szerve (természetesen a közgyűlés után) célja, hogy előteremtse a klub fennmaradásához szükséges anyagi feltételeket, jobb lehetőségeket teremtsen a DNHE keretein belül sportoló tagoknak a céljaik megvalósítására. Közösséget teremtsen a tagokból, mely közösség minden tagja felelős annak segítéséért.
A DNHE elnöke Vanczák Gergely, gazdasági alelnöke Kulifai Krisztina, szakmai alelnöke Hörcher Dániel.
A 2017-es közgyűlés tiszteletbeli elnöknek választotta meg Denk Andrást.


Az elnökség tagjai:

Dr. Alliquander Anna
1977-ben született, két leányka édesanyja. Férje is evezős. Megelőző orvostan és népegészségtan szakvizsgával rendelkező szakorvos, tanulmányait a Semmelweis Egyetem ÁOK-n végezte, ahol jelenleg is dolgozik a SE Népegészségtani Intézetben. Doktoranduszként a TF Sporttudományok Doktori Iskolájában a női evezés és versenyzés lassú térhódításának okait kutatja. Tagja a Magyar Evezős Szövetség Hagyományőrző Bizottságának.1989 óta evez – mindvégig Egyletünkben. Harmincnyolcszoros felnőtt magyar bajnok, egyetemi világbajnok, EB negyedik, VB nyolcadik, Olimpiai tizenharmadik. Az elnökségben feladata a gróf Széchenyi István által alapított Hajós Egylet szellemiségének megőrzése, hagyományaink ápolása. Az utánpótlás nevelés nem titkolt szándékával a Csenge Díj „ügyének” gondozása. Egyedi elbírálásra irányuló kérelmek (szociális, egészségügyi, stb. alapon) felkarolása. Évfordulók, köszöntések, díjátadók szervezése, kapcsolattartás a „Csemegésekkel”, és a „nagy öregekkel”.

Hörcher Dániel - szakmai alelnök
Közlekedésménök és alkalmazott közgazdász, tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán, valamint a Vrije Universiteit Amsterdam térökonómia és közlekedésgazdaságtan szakán végezte. Jelenleg az angliai Imperial College London doktorandusza és a BME meghívott oktatója. 1999-ben kezdett evezni a DNHE-ben, 2007-ig volt aktív versenyző. 2010 és 2012 között edzőként tevékenykedett, tanítványai ezalatt 12-14 éves korosztályokban hat magyar bajnoki címet szereztek.

Kőrös Tamás

Kulifai Krisztina - gazdasági alelnök

László Veronika

Lovász Benedek

Vanczák Gergely - elnök
1980-ban született. Okleveles villamosmérnök, diplomáját a BMGE Villamosmérnöki és Informatikai Kar Számítógépek rendszer- és alkalmazás technikája szakirányán szerezte. Jelenleg a Microsec zrt. igazgatóságának elnöke. A Danubius Nemzeti Hajós Egyletben 1992. óta evez, azóta is tagja. Korábbi könnyűsúlyú válogatott, egyetemi világbajnok, tizenhatszoros magyar bajnok, 15-szörös Budapest-Baja győztes és csúcstartó férfi egypár, férfi kétpár, mix kétpár, és négypárevezősben. Kétszeres csúcstartó Szabados Dezső emlékversenyen (FF4x, FF2x). 2006-tól az Egylet elnökségének tagjaként majd szakmai alelnökeként számos esetben segített hajók, kiegészítő eszközök (motorcsónak, spinning kerékpárok, ergométer, lapátok, mikrobusz stb,) beszerzésében. 2010 óta tagja a Budapesti Evezős Szövetség elnökségének. 2014-ben a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) közgyűlése elnökségi tagnak válaszotta meg. 2018 januárjától a MESZ szakmai alelnöke.


Az elnökség tagjaként továbbra is elsősorban anyagi források felkutatásával próbál hozzájárulni a klub működéséhez, versenyzők összefogásával.