Erdei futóversny 2009
Ismét összegyűlt a magyar evezős társadalom apraja-nagyja 2009 első evezős versenyére, az evezős futóversenyre. Az enyhén hiányos mezőnyt, gondolok itt a válogatott teljes elmaradására, iszonyatos, csontig fagyasztó, jeges, melegítés ellehetetlenítő szél várta a 29-es busz végállomásánál.

Személy szerint kicsit későn érkeztem, de zöld bogaram mesterien védett mindettől és versenyt Horváth Menyával és Szentkereszty Marcival vártam a „melegedőben”.A rövid, öt-tízperces,  melegítés után rövid ideig vártunk a felnőtt/ifi mezőny rajtjához. Nem tudom, hány induló volt, de mintha kicsit szellősnek tűnt a rajt. Sajnos, a DNHE csapatából hiányzott Csepregi Gabi és a Rácz (RáRó) Róbert, de itt volt Szentkereszty Marci és Vanczák Gergő, aki nagy veteránja a futóversenynek. A rajtban nem volt óriás tolongás mindenki a sálát és kesztyűjét igazgatta, majd Pál Tibi bá gyors rajtjának köszönhetően elindult a mezőny. Márton „Nyúl” Gábor is elindult mezőnnyel együtt vezette a Csepel csapatát.

Az elmúlt napok kiadós lehűlése és havazása fehérbe burkolta az egész hegyet. A panoráma kör kicsit nehézkesre sikerült, mivel a friss, puha hóban a technikásabb futók könnyebben haladtak. Igaz, a hó alatt sok helyen a jeges és így csúszkálós volt a kör. Nekem már nem, de az elöl futóknak még biztos utat kellett taposniuk maguk előtt.A végső sorrendet majd a későbbiek közlöm, mivel idén nem vártam meg a pontos eredmény listát, annyit tudok csak, hogy egy „titokzatos” veterán nyert, sőt azt lehetett hallani a célban nem evezős, hanem „biztos, hogy futó” volt. A mi csapatunk Szentkereszty Marci végzett legelöl majd Vanczák Gergő követte.