Evezős Évadnyitó – gr. Széchenyi István emlékverseny

A gr. Széchenyi Istvánig visszanyúló hagyományokat ápoló Danubius Nemzeti Hajós Egylet a Magyar és a Budapesti Evezős Szövetséggel közösen rendezi meg immár 19. éve a hajdani fővárosi evezős élet központjában, a Margitsziget melletti Duna-ágban a sportág hivatalos évadnyitóját.

Igaz, az evezősök vízre szállnak, amint elolvad a hó és a jég, de az ünnepélyes esemény elmaradhatatlan része az evezős szezonnak. A résztvevőknek és a nézőknek kínált program...

 rendkívül sokszínű. Az evezős verseny, melyen a leglátványosabb hajóosztály, a nyolcasok futamán kívül elindulhatnak igazi „evezős dinasztiák” is egy hajóban, a családi csapatok versenyében. Újdonság az eredetileg a Balatonra készített, biztonságos fixüléses tízevezős hajókban lebonyolított versenyegyetemi és céges csapatok számára. Itt a táv mindössze 500 m, bárki nevezhet 10 fős csapattal. A regatta előtt van lehetőség edzésekre, a hajó kipróbálására, a csapat építésére.

Az évadnyitónak tradicionális elemei a hajókeresztelő – az elmaradhatatlan pezsgővel, a Margitszigeten, az I. Világháborúban elesett egykori evezősök emlékére állított Neptun ill. Nemzeti Hajós Egylet emlékkövének megkoszorúzása. Be lehet nevezni a kispályás focibajnokságra és az evezős ergométeres mini versenybe is. Az eseménysor végén gulyáspartira invitálják a rendezők a résztvevőket és a kedves vendégeket.

A verseny időpontja és helyszíne: 2009. április 26. - Budapest, Margitsziget budai Duna ága.

A verseny fő támogatója:

Rozmaring Kertvendéglő 

Rozmaring Kertvendéglő – a Tímár utcai HÉV megállónál, a DunapartonÓbudai hangulat: „Az a pillanat, mikor nem lehet eldönteni, hogy ki a vendég és ki a vendéglátó.” 

www.rozmaring.kertvendeglo.hu