Csenge Díj 2020

Pályázati felhívás a 2020. évi „CSENGE DÍJ” elnyerésére

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet Pályázatot hirdet a 2020. évi Csenge díj emlékdíj, nyaklánc,
és egyszeri ösztöndíj (50 000 Ft) elnyerésére.

alt


A díj alapítása, célja:

A Csenge díjat Csontos Csenge (1978. szeptember 10. – 2013. november 10.) sokszoros magyar bajnok evezős, okleveles tájépítész, Pro Architectura díjas kerttervező, MOME Építőművészet DLA képzés hallgatója emlékére Detre Villő – Csenge édesanyja – és a Danubius Nemzeti Hajós Egylet 2014-ben alapította.

Mint, talán emlékeztek, az első Csenge Díj győztese Krémer Eszter lett, a másodiké Cselinácz János, harmadiké Lovász Benedek, majd Császár Bence következett, ezután Tremmel Flóra, és tavaly Domokos Mátyás vehette át a díjat! 

A Csenge díj nem jó tanuló, jó sportoló díj! Annál sokkal több! Odaítélésénél nem csak az evezős sporteredmények és a tanulmányok számítanak, hanem mindaz, ami Csengére jellemző volt. Az emberséget, a sportszerűséget, a vasakaratot, a szerénységet, a Duna szeretetét, és a klubhűséget elismerő díj. A test, a lélek, és a szellem harmóniája jegyében, az utánpótlás nevelés szándékával jött létre.

A Csenge díjat évente egy Danubius Nemzeti Hajós Egylet tagnak, vagy pártoló tagnak, vagy tanfolyami díjat fizető, életkora miatt tagsági jogviszonnyal még nem rendelkező fiatalnak ítéljük oda.

A díj odaítélésnek menete:
A díjazott személyét a tagok, pártoló tagok, „tanfolyamosok” saját korosztályukból, maguk közül ajánlhatják. A cél az, hogy ne „csak” egy zsűri döntsön a díjazott személyéről, hanem ebbe Ti magatok is bele szólhassatok.

Tehát, ha úgy érzed, hogy a korosztályodban ismersz olyan leányt, vagy fiút – lehet, akár csapattárs, vagy „csak” jó barát, példakép –, aki a pályázati feltételeknek megfelel (lásd alább), akkor írj nekünk egy pályázatot, rövid (vagy hosszú) indoklással, hogy miért az adott evezős méltó a Csenge díj elnyerésére. A pályázat lehet egy történet megírása is. Ha saját korcsoportodból nem ajánlanál, de valaki másra nagyon úgy tekintesz, mint a Csenge díj méltó várományosára, rá is „szavazhatsz”, de ne feledd, akkor saját korosztályod kevésbé lesz képviselve a végső odaítélésnél. A beérkezett pályázatokból (reményeink szerint az összes korosztály – tanuló, serdülő, felnőtt, masters – fiaira, leányaira érkezik majd ajánlás) egy 5 főből álló kuratórium választja ki a díjazott személyét, melynek tagja az előző évi díjazott, tehát Domokos Mátyás is! A pályázó, ha nevét nem szeretné feltüntetni a felterjesztésnél; ezt megteheti, de külön azt is jelezheti a kuratórium felé neve megadásával, hogy kilétét ne hozzuk nyilvánosságra.

Pályázati feltételek (akire pályázol):

  • 35 év alatti életkor
  • legalább 3 éves „tagság” a Danubius Nemzeti Hajós Egyletben
  • a közösségért végzett kiemelkedő tevékenység
  • aktív részvétel az Egylet életében, szorgalmasan gyűjtött kilométerek
  • emberség, sportszerűség
  • példaértékű szorgalom és kitartás
  • a természet tisztelete, a Duna szeretete

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. október 4. (vasárnap) 24.00

Kérünk Titeket, hogy a pályázatokat adjátok oda lezárt borítékban edzőiteknek, vagy szíveskedjetek elküldeni elektronikusan az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre.


Tisztelettel:

DNHE Elnöksége nevében,
Alliquander Anna