Köszöntjük a Danubius Nemzeti Hajós Egylet weboldalán
Budapest Kupa 2015 - összefoglaló

Evezős Évadnyitó 25. gróf Széchenyi István Emlékverseny és 5. Nemzetközi Budapest Kupa Összefoglaló
2015. március 21.

Verőfényes napsütés tükörsima Duna fogadta a 25. gróf Széchenyi István Emlékverseny és 5. Budapest Kupa résztvevőit március 21-én reggel a főváros szívében, a Margitszigeten. A Danubius Nemzeti Hajós Egylet klubháza körül már reggel 8:00 órától nagy volt a sürgés-forgás, a 70 résztvevő csapat készülődött az év első vízi megmérettetésére, felvillázták a hajókat, elvégezték az utolsó simításokat, részt vettek a verseny előtti utolsó csapatkapitányi eligazításon.

Tovább...


 
Budapest Cup - Élő közvetítés (Live streaming)

Élő közvetítés a Budapest Kupáról 2015. március 21-én 10:00-tól

(Live streaming of the Budapest Cup on 2015 March 21. 10:00)

http://budapestcup.danubiusnhe.com/

 
Sajtóközlemény


„Hagyomány és újítás”

Rekordszámú induló a 25. gróf Széchenyi István Emlékverseny és Budapest Kupa Nemzetközi nyolcas versenyen.

Tovább...

 
Budapest Kupa - információk (information) 
Sajtóközlemény

Klubház nélkül marad az egyik legsikeresebb evezős klub?
Eltűnik az evezés a Margitszigetről?

Budapest, Margitsziget, 2015. január 27. - A Danubius Nemzeti Hajós Egylet vezetősége 2015. január 22-én a Magyar Közlönyből értesült, hogy a Hajós Alfréd uszoda melletti, Duna-parti klubházat - amely az elmúlt 15 évben a nagy múltú evezős klub székhelye volt – 2015. április 1-jétől a 2021-ben világbajnokságot szervező Magyar Úszó Szövetség kapja meg. Ingyenesen, határozott időtartamra, 2021. december 31-ig adja használatba az állam az épületet. A Nemzeti Sportközpontok (NSK) 2014. december 6-án még pályázatot írt ki a bérleti szerződés meghosszabbítására, ám ezt a határidő lejárta előtt visszavonták. Ezt követően már csak a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározattal szembesültek az evezősök.

„Új telephely keresése egy evezős klub esetében nem könnyű feladat”– mondta Vanczák Gergely a DNHE alelnöke. „Bízunk abban, hogy a döntéshozók felelősséget éreznek az egyik kiemelt sportág kiemelkedő teljesítménnyel bíró klubjának fennmaradása iránt. A legkézenfekvőbb megoldás a Margitsziget Pest felöli oldalán található, évtizedek óta használatlan és elhanyagolt, úgynevezett Európa-ház lenne, aminek szintén az NSK a vagyonkezelője, és a nyolcvanas évek közepéig evezős létesítmény volt. ”

Magyarország egyik legeredményesebb, több válogatott sportolót is kinevelő evezős egyesületének már az idei versenyszezonra való felkészülése is ellehetetlenült, tekintettel arra, hogy legkésőbb március 31-ig el kell hagyják jelenlegi telepüket. A döntéssel az utolsó evezős klub is eltűnhet a Margitszigetről, amely az élsport-utánpótlásnevelés elvesztése mellett a Belvárosból gyaloglásnyi távolságra a szabadidős evezés megszűnését is jelentheti.

A megoldás megtalálását előrevetítő jelzések alapján a DNHE vezetői és sportolói továbbra is bizakodóak, hogy az evezős klub új otthonra találhat a Margitszigeten.

Sajtókapcsolat:

Vanczák Gergely, a DNHE alelnöke
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Mobil: +36 30 241 6407

Szántó Éva, a DNHE elnökségének tagja
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Mobil: +36 30 645 2763


Teljes sajtóközlemény letöltése.


 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

12. oldal / 20