Köszöntjük a Danubius Nemzeti Hajós Egylet weboldalán
Sajtóközlemény


„Hagyomány és újítás”

Rekordszámú induló a 25. gróf Széchenyi István Emlékverseny és Budapest Kupa Nemzetközi nyolcas versenyen.

Tovább...

 
Sajtóközlemény

Klubház nélkül marad az egyik legsikeresebb evezős klub?
Eltűnik az evezés a Margitszigetről?

Budapest, Margitsziget, 2015. január 27. - A Danubius Nemzeti Hajós Egylet vezetősége 2015. január 22-én a Magyar Közlönyből értesült, hogy a Hajós Alfréd uszoda melletti, Duna-parti klubházat - amely az elmúlt 15 évben a nagy múltú evezős klub székhelye volt – 2015. április 1-jétől a 2021-ben világbajnokságot szervező Magyar Úszó Szövetség kapja meg. Ingyenesen, határozott időtartamra, 2021. december 31-ig adja használatba az állam az épületet. A Nemzeti Sportközpontok (NSK) 2014. december 6-án még pályázatot írt ki a bérleti szerződés meghosszabbítására, ám ezt a határidő lejárta előtt visszavonták. Ezt követően már csak a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározattal szembesültek az evezősök.

„Új telephely keresése egy evezős klub esetében nem könnyű feladat”– mondta Vanczák Gergely a DNHE alelnöke. „Bízunk abban, hogy a döntéshozók felelősséget éreznek az egyik kiemelt sportág kiemelkedő teljesítménnyel bíró klubjának fennmaradása iránt. A legkézenfekvőbb megoldás a Margitsziget Pest felöli oldalán található, évtizedek óta használatlan és elhanyagolt, úgynevezett Európa-ház lenne, aminek szintén az NSK a vagyonkezelője, és a nyolcvanas évek közepéig evezős létesítmény volt. ”

Magyarország egyik legeredményesebb, több válogatott sportolót is kinevelő evezős egyesületének már az idei versenyszezonra való felkészülése is ellehetetlenült, tekintettel arra, hogy legkésőbb március 31-ig el kell hagyják jelenlegi telepüket. A döntéssel az utolsó evezős klub is eltűnhet a Margitszigetről, amely az élsport-utánpótlásnevelés elvesztése mellett a Belvárosból gyaloglásnyi távolságra a szabadidős evezés megszűnését is jelentheti.

A megoldás megtalálását előrevetítő jelzések alapján a DNHE vezetői és sportolói továbbra is bizakodóak, hogy az evezős klub új otthonra találhat a Margitszigeten.

Sajtókapcsolat:

Vanczák Gergely, a DNHE alelnöke
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Mobil: +36 30 241 6407

Szántó Éva, a DNHE elnökségének tagja
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Mobil: +36 30 645 2763


Teljes sajtóközlemény letöltése.


 
Már készülünk az évadnyitó Széchenyi emlékversenyre és a Nemzetközi Budapest Kupára!

Boldog új évet kívánunk minden evezősnek, partnerünknek, támogatónknak,  és azoknak, akik érdeklődnek az evezés iránt!

Ugyan a napokban még komoly lehülésre számíthatunk, mi már a tavaszra készülünk! 2015. március 21-én rendezi Egyletünk közösen a Magyar Evezős Szövetséggel, a Budapesti Evezős Szövetséggel az Evezős Évadnyitó 25. gróf Széchenyi István Emlékversenyt és az 5. Nemzetközi Budapest Kupát a Margitszigeten.

Az itthoni evezősök által ismert, nemzetközi csapatokkal kibővített versenyre 2015-ben 35-40 csapatot várunk. 4500 méteres üldözéses versenyen nyolcasok, nyolcpárevezősök és női négypárok próbálják a legrövidebb idő alatt teljesíteni a 4500 méteres távot. A legeredményesebb csapatok a korábbi évekhez hasonlóan összesen 272 000 Ft költségtérítésben részesülnek.

2015-ben a Budapest Kupa a bécsi WienerAchter-rel, és a pozsonyi Universitná Regata-val közösen körversenybe rendeződik Capital Cup néven! A cél a nyolcas hajó egység népszerűsítése a térség evezős klubjai között, mint a csapat építés legjobb hajó egysége. Cél a hagyomány és tér teremtés ezzel a közös, és tartalmas sportnak, szabadidőnek. Felhívva a figyelmet közös értékünknek, a Dunának a megóvására és a térség evezőseinek összehozására.
A hagyományos tízevezős amatőr és egyetemi verseny, „2. Hív a Duna” néven és szlogennel, 2015. április 26-án, vasárnap kerül megrendezésre önálló versenyként.

A részletes információk a versenyről:
http://szechenyiregatta.danubiusnhe.com

Kövess minket a Facebookon:
https://www.facebook.com/szechenyievezosregatta


Üdvözlettel,

A verseny szervezői

 
Gyászhír

Tündér-nyugalmú rózsaszín vizen
Hajó halad és mély sebet hasít …
És nem marad utána forradás.       
                   /Reményik Sándor/


Karácsony nyolcadának 3. napján, 2014. december 27. hajnalán, 104. életévében, csendesen elment dr. Zarándy Aladárné Czógler Klára a „Juventus Első Magyar Hölgyevezős Club” alapító tagja és alelnöke, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet tiszteletbeli tagja.

Tovább...

 
Karácsony 2014

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet hagyományos karácsonyi ünnepségére 2014. december 20-án, szombaton 17.00 órai kezdettel került sor. A rendezvény helyszíne ezúttal is a margitszigeti klubház emeleti társalgója volt.

Tovább...


 
Klári néni 103!

Dr. Zarándy Aladárné Czógler Klára a „Juventus Első Magyar Hölgyevezős Club” alapító tagja és alelnöke, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet tiszteletbeli tagja október 3-án ünnepelte 103. születésnapját.

Tovább...

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

14. oldal / 22