Köszöntjük a Danubius Nemzeti Hajós Egylet weboldalán
Köszönjük Csepel EK

A DNHE nagyon köszöni a CSEPELEK segítségét!

 

Budapestnél, mint tudjuk, június 9-én, vasárnap 891ceniméterrel tetőzött minden idők legnagyobb árvize. A Duna kedden már apadni kezdett, szerdára látványos lett a szintcsökkenés, és beregisztrálva, árvízvédelmis karszalaggal bemehettünk terepszemlét tartani a Margitszigetre (amelyet június 4-én, kedden este hatkor kellett elhagynunk): a Csolnakda és a Wesselényi-úszóház a parti kőházunkkal szinte egy magasan, szépen, épen áll (úszik). De áll a homokzsákokból közel két méter magasra épített nyúlgát is, áram- és vízellátás még nincs. A területre belépni életveszélyes: a fellazult talajból könnyen kifordulhatnak az évszázados-, de akár a fiatal fák is. A mi udvarunkat megvédte a védmű, persze lesz dolgunk bőven, mert, hát talajvíz, a szúnyogok is sokan vannak, de hogy mikor tudunk visszatérni… június 20.-án sikerült. Nagy nehezen…

De, hogy ez alatt hol vendégeskedtünk, és élveztük a Kis-Duna örvény nélküli sima víztükrét (mert „mi-nagydunaiak”, sosem valljuk be, de néhol-mindenhol, rettentően örvényes, és olykor botrányosan viselkedik szeretett „Nagy-Dunánk”, de érte szeretjük, nem ellene, és különben is, a Tengeri VB, vagy egy versenybírói motoros hulláma semmi nekünk…)?

A CSEPEL Evezős Klub telepén!

Nagyon köszönjük ezt a sportbaráti segítséget, ami lehetővé tette, hogy hajóink, evezőseink épen, egészségben túl éljék az országosan kihirdetett vészhelyzetet, és hogy ne essen ki két hét felkészülés. Most már örömmel mondhatjuk: megúsztuk!

 

DNHE Elnöksége


 
Boldog születésnapot Anci!

Boldog születésnapot Anci!

– avagy egy operatív kérdés, mint szimbólum

 

Egyletünkben régi hagyomány, hogy köszöntjük az épp születésnapjukat ünneplőket, akár szűkebb körben, akár az egész tagságot bevonva. Ilyenkor mindig elhangzik egy rövid méltatás, köszönetnyilvánítás, beszéd. Hasonlóképpen az év végi jutalmazáskor is, elmondjuk, hogy kinek mit és, hogy mennyire, ajándék, taps, eszem-iszom.

Ezekből sorra kimarad a ma születésnapját ünneplő ANCI, dr. Domonkos Anna, mert mindezeknek, és egyáltalán mindennek Ö a mozgatórugója. Ez A szintű evidencia, mindenki tudja, hiszen a Föld forog, az Anci megold, a laudáció meg elmarad.Pedig…

 hosszan-hosszan sorolhatnánk hazai és nemzetközi evezős eredményeit, sportvezetői érdemeit, amiket 30 éve megszakítás nélkül (!) tesz Egyletünkért (VM Csemege, DEK, DNHE), és egyáltalán az evezésért, de mindez nem szimbolizálná olyan jól a mindenre elszánt, energikus, egyben fantasztikus egyéniségét, mint az a kérdés, amit hétfőn – a 891 cm-es, rekordmagasságon tetőzött Duna áradásának másnapján – tett fel nekem:

„Anna, egy operatív kérdés: be akarunk-e jutni ma a Margitszigetre?”

Mindannyiunk nevében: Isten éltessen sokáig Anci, és köszönet, mindenért!

A.Anna

 


 

 


 
Árvízi krónika 2013

Árvízi krónika

2013. június 1. szombat

A szombati edzés az úszóházak állításával kezdődött: több órás munkával a lehető legmagasabbra kellett helyezni a bejárókat, a jövő hétre jósolt, rekord magasságú árvíz miatt. Minden korosztály kivette a részét a munkából, köszönjük Nekik és Edzőiknek!

2013. június 2. vasárnap

Szélcsend volt, és ragyogó napsütés. Kár, hogy a mára tervezett Európa Sport és Egészség Napja rendezvény elmaradt a rossz időjárási előrejelzések miatt (majd egy későbbi időpontban kerül megrendezésre). Tudtuk volna népszerűsíteni sportágunkat vízen és szárazon egyaránt.  A Masters hölgyek és pár elszánt amazon (vagy fiúk is voltak?) kihasználta az árvíz előtti utolsó evezési lehetőségek egyikét.

2013. június 3. hétfő

Délelőtt még ki lehetett menni vízre, bár egyre viharosabbá vált az ÉNY-i szél, így különösen lassan lehetett felérni a nagyobb biztonságérzetet nyújtó kiságba. A „Pi”-híd alatt még sok hely van. Úgy látszik az 1995-ös ifi bajnok DNHE férfi négypár (Tolmár, Honti, Dönci, Dalos) ennél sokkal magasabb vízállásnál lopakodott ki a Dunára, és helyezték el kézjegyüket a „Pi”-híd alszerkezetére, hogy sose feledjük őket.
Délután előrelátó edzőink irányításával a Csolnakdáról (a kis úszóház) minden kis egység felkerült parti házunk kertjébe, szépen leszerelve, és várják, hogy bármikor elindulhassanak a Velencei-tó felé.
Este összeült Danubius NHE Elnöksége, többek között, hogy egyeztessen az árvízi előkészületekről, teendőkről, hétvégi Vidék Bajnokságon való részvételről, hajószállítás megszervezéséről. Karácsony Tibor vezetőedzőnk beszámolt a délutáni előrehaladásról. Mint utólag megtudtuk a késő esti híradások már közölték: kedd este 6 órától lezárják a Margitszigetet, a forgalom elöl. Kevés lesz az időnk a kétfordulós hajószállítás megszervezésére.

2013. június 4. kedd

Délelőtt Karácsony Tibi, Bán Ági, Vörös Erik, Bene Dóri, Horváth Kitti (és délután még sokakkal kiegészülve) óriási lendülettel végezték a hajópakolást a Nagyházról a futóra, közben még villákat is szerelve. A hajószállításban eddig is, rengeteget segítő szülők: „Kelepapa” (Kelecsényi Gergely), „Borókapapa” (Elek Péter), „Kittipapa” (Horváth Gyula), „Polkapapa” (Polivka László), most is gyorsak voltak, segítőkészek, és 18 óra előtt nem sokkal a második fuvar is kigördült az udvarunkról.

 2013. június 5. szerda

A szigetet kordonokkal őrzik, rengeteg rendőr és katasztrófa-védelmis mindenhol. Nehéz a bejutás. Azért aki itt dolgozik, azt még beengedik. Így páran bejutunk. Egyre aggasztóbb hírek ékeznek a várható legmagasabb vízállásról. Mi lesz velünk? Nem értjük, miért nem fogadják a DNHE tagjait önkéntes munkára, annak ellenére, hogy Domonkos Anci minden követ megmozgat. Úgy tűnik, elkéstünk a regisztrációval. Belátjuk: a munka nélkülünk is elismerésre méltó ütemben, nagyon szervezetten és szakszerűen zajlik. Köszönet mindazoknak, akik megszervezték, és az önkénteseknek, többek között a DNHE tagoknak, akik időben regisztráltak és így a gátat is építhették a Szigeten.

2013. június 6. csütörtök

Kora délután több elnökségi tagunk is körbenézett a telepen és valamelyest megnyugodva térhettek haza: saját területünkön mindent biztonságba helyeztünk. Az úszóházaink ugyan ki vannak téve az uszadékok általi rongálásnak, de Szt. Flórián, a tűzoltó hajó gyorsan segít. Ezt szerdán megtapasztalhattuk: Ági hívására jöttek, és leszedték az óriás farönköt az Wesselényi Csónakház (nagy úszóház) acélsodronyáról).
Közben a Magyar Evezős Szövetség honlapján megjelenik egy igazán hasznos és fontos felhívás: http://www.hunrowing.hu/hirek/arvizvedelem-evezosok-egymasert
Az ebben megfogalmazottakkal Egyletünk teljes mértékben egyetértünk, és eloszlatja a bennünk motoszkáló kérdést: etikus-e az evezős társadalomnak a hétvégén versenyeznie, amikor az erős evezős karokra a gátakon is szükség lenne:
„…az árvízzel érintett klubjaink részére fizikai segítségre az árvíz elvonulását követően a takarítás és helyreállításban lesz szükség. Több hetes munka, amíg az iszaptól megtisztítják a területet, a falakat lemossák, fertőtlenítik, a károkat felmérik.  Akik az érintett egyesületeknek segíteni tudnak, szívesen közreműködnek, az ár elvonulása után lépjenek kapcsolatba egymással, vagy akár a Facebookon keresztül ajánlják fel segítségüket, vagy szervezzék meg az összefogást. Segítsünk egymásnak!...”

2013. június 7. péntek

A Margitszigetre már csak a „hivatásosak” mehetnek be. Reggel megtörtént az áramtalanítás (Ezért tegnap este, még gyorsan kerékpárral leugrom kulcsra zárni a kaput, és az üvegajtót. Hogy ezt elvégezzem, és bemehessek, külön felvezetőt kapok, tisztára, mint, egy körverseny-időfutamon, csak engem egy rendőrségi mikrobusz követ, és egy 30 éves kerékpáron ülök. A nyúlgát az Egylet előtt 157 cm a futópályára helyezve, vagyis majd 2 méter. Ijesztő!).

2013. június 8. szombat

A Velencei-tavi evezős pályát pont megkerülik a viharfelhők, miközben a Vízivárost Budán elönti a csatornákba elfolyni képtelen özönvízszerű eső. De a Margitsziget, és házaink állnak!

2013. június 9. vasárnap

A verseny alatt fél füllel hallgatjuk az árvízi híreket. Éjjel tetőzik a Duna. Bízunk benne, hogy megmenekülünk a nagyobb bajoktól.

2013. június 10. hétfő

Elkezdődött az apadás! Most még azért óvatosan örülünk: a nyúlgátaknál ilyenkor szoktak történni „bebukások”. Ezért a Szigeten csak hivatásosak, és csak mentőmellényben dolgozhatnak! Ma itt tartunk. Holnap érdeklődünk, és reményeink szerint szerdán bemehetünk egy terepszemlére. És utána jöhet a munka!
Összefogással eddig is átvészeltünk sok nehéz időszakot, a mostanit is leküzdjük! Utána meg jöhet a – remélhetően eredményes – Bajnokság. Köszönet a Csepel EK-nek, hogy addig is befogadnak minket!      

Lejegyezte: Alliquander Anna

 

 
CSEPEL KUPA 2013

JÁSDI SÁNDOR EMLÉKVERSENY
2013. május 18-19. Csepel

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet eredményei: 5 arany, 1 ezüst és 5 bronzérmet nyertünk, valamint két negyedik és egy ötödik helyezést szereztünk.

Szombaton 2000 méteres távon a hagyományos előfutam-döntő rendszerben, míg vasárnap 1000 méteren futamonként értékelve zajlott a verseny. Az idei első ranglista szereplést is megkezdték a legfiatalabb versenyzők, nekik pontonról indulva 500 métert kellett teljesíteni. A versenyprogram összeállítása nem volt számunkra kedvező, sok hajót kellett leszállítani amit csak úgy tudtunk megoldani, hogy a serdülő fiúk három négypárban le és visszaeveztek. Az ifi lányok is végre megkezdték a nyolcas edzéseket. Mozgalmas hét vége volt, sok szép eredménnyel.

Női serdülő egypár: I. hely  Krémer Eszter
Női serdülő kétpár: V. hely  Pecze Zsófia, Tóth Fruzsina
Férfi serdülő kétpár: III. hely Bolyki Ágoston, Balogh Botond
Női ifjúsági kétpár: I. hely  Horváth Kitti, Polivka Dóra
Férfi ifjúsági kétpár: IV. hely Irmes Ferenc, Sehr Miklós
Női felnőtt egypár: I. hely  Bene Dorottya, - III. hely Illényi Borbála
Férfi serdülő kormányos négypár: III. hely Illényi Soma, Kerékgyártó Bence, Laczay Zoltán, Polivka Bálint, Mádl Miklós Vilmos, - III. hely Tóbiás Milán, Basa Máté, Balogh Botond, Bolyki Ágoston, Kelecsényi Donát, - IV. hely Bugár Mészáros Barnabás, Svastits Áron, Szépfalvi Bálint, Fülöp Gábor, Cocchioni Vince
Férfi  tanuló egypár:  IV. hely Kelecsényi Donát
Ranglista lány egypár 12 éves: I. hely  Elek Boróka
Ranglista lány egypár 13 éves: II. hely Tremmel Flóra
Női felnőtt négypár: I. hely Illényi Borbála, Horváth Kitti, Polivka Dóra, Bene Dorottya
Női serdülő kormányos négypár: III. hely Krémer Eszter, Tóth Fruzsina, Szócska Réka Viktória, Pecze Zsófia, Vereckei Anna

2013. május 22.
Karácsony Tibor sk.

 

 
NYÍLT VIDÉK BAJNOKSÁG 2013

NYÍLT VIDÉK BAJNOKSÁG
2013. június 8-9. Velencei-tó

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet eredményei: 7 arany, 8 ezüst és 2 bronzérmet, valamint kilenc negyedik, három ötödik és két hatodik helyezést szereztünk. A serdülő, ifi és felnőtt válogatottak magabiztos versenyzést mutattak, a csapatokon látszik, hogy egyre több a leevezett kilométer. Egyetemi Bajnokságot nyert Csepregi Gábor egypárevezősben.
A masters versenyzők is bekapcsolódtak a versenyzésbe rögtön két aranyéremmel. Tanulók és minisek öt érmet lapátoltak össze.

Szombat:

Női felnőtt könnyűsúlyú egypár:  I. hely  Bene Dorottya
Férfi ifjúsági egypár: IX. hely Sehr Miklós
Férfi tanuló négypár: IV. hely „A” Tallós Farkas Pál, Kövendi József, Konrád János, Dániel, Beneda Péter, Rácz György József, - V. hely  „B” Doleschall Lőrinc, Horváth Dominik, Ertl Balázs, Polivka Dávid, Fináczy Balázs
Fiú mini 12 évesek: IV. hely Birtalan Áron
Férfi egyetemi egypár: I. hely  Csepregi Gábor
Női ifjúsági egypár: II. hely  Horváth Kitti
Női tanuló kétpár: VI. hely Bors Bianka, Szócska Emese
Leány mini egypár 12 évesek: I. hely  Elek Boróka, - III. hely Halász Kamilla
Női felnőtt kormányos nélküli kettes: IV. hely Illényi Borbála, Polivka Dóra
Férfi serdülő egypár: IX. hely Marik Dávid Attila, - VII. hely Szépfalvi Bálint
Férfi felnőtt egypár: IV. hely Orbán Gergely
Női serdülő négypár: V. hely  Tóth Fruzsina, Szócska Réka Viktória, Pecze Zsófia, Krémer Eszter, Vereckei Anna

Vasárnap:

Férfi felnőtt kétpár: III. hely Orbán Gergely, Csepregi Gábor, - IX. hely Bedey Máté, Kőrös Tamás
Női ifjúsági könnyűsúlyú egypár: II. hely  Krémer Eszter
Férfi ifjúsági kétpár: XI. hely Irmes Ferenc, Sehr Miklós
Férfi tanuló kétpár: IV. hely Beneda Péter, Tallós Farkas Pál
Leány mini egypár 13 évesek: VI. hely Szócska Emese, - II. hely  Tremmel Flóra
Női masters egypár: I. hely  Reith Krisztina
Férfi masters kétpár: I. hely  Vanczák Gergely, Vámos György
Női felnőtt kétpár: I. hely  Gyimes Krisztina, Szabó Katalin (Vác), II. hely  Bene Dorottya, Bálint Sára (Szeged)
Női ifjúsági kormányos nélküli négyes: I. hely  Polivka Dóra, Bük Viktória, Fundek Mária, Papp Dorottya (Szeged), II. hely  Horváth Kitti, Krajcár Lilla, Kovács Zsófia, Adonyi Sarolta(Szeged)
Női tanuló egypár: V. hely  Bors Bianka
Férfi serdülő kormányos négyes: IV. hely Basa Máté, Marik Dávid Attila, Polivka Bálint, Fülöp Gábor, Hergár Mihály
Férfi tanuló kormányos négyes: IV. hely  Doleschall Lőrinc, Ertl Balázs, Horváth Dominik, Polivka Dávid, Fináczy Balázs
Fiú mini egypár 13 évesek: II. hely  Tallós Farkas Pál
Női tanuló négypár: II. hely  Halász Kamilla, Bors Bianka, Elek Boróka, Tremmel Flóra, Szócska Emese
Férfi tanuló egypár: IV. hely Konrád János Dániel
Női serdülő kétpár: X. hely  Tóth Fruzsina, Pecze Zsófia, IX. hely Bálint Beatrix, Szócska Réka
Női felnőtt négypár: II. hely  Alliquander Anna,Illényi Borbála, Horváth Kitti, Polivka Dóra
Férfi felnőtt négypár: IV. hely Szabados Mihály, Sándor Áron, Horváth Kristóf, Parizán Mihály

2013. június 10.
Karácsony Tibor sk.

 

 
FEC-MTK KUPA 2013

FEC-MTK KUPA Dr.TÖRÖK ZOLTÁN EMLÉKVERSENY 125 ÉVES AZ MTK JUBILEUMI VERSENY
2013. május 4. Csepel

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet eredményei: 2 arany, 1 ezüst és 2 bronzérmet nyertünk, valamint két negyedik, két ötödik és egy hatodik helyezést szereztünk:

Női ifjúsági egypár: I. hely Horváth Kitti
Férfi serdülő kormányos négyes: IV. hely „A” Balogh Botond, Szépfalvi Bálint, Basa Máté, Tóbiás Milán, Konrád J. Dániel
                                                  III. hely „B” Bolyki Ágoston, Marik Dávid Attila, Illényi Soma, Kerékgyártó Bence, Mádl M. Vilmos
Női felnőtt egypár: I. hely Bene Dorottya
                             V. hely Illényi Borbála
Férfi serdülő kétpár: VI. hely Laczay Zoltán, Svastits Áron
Férfi tanuló kétpár: IV. hely Beneda Péter, Kövendi József
Fiú mini egypár 13 évesek: III. hely Tallós Farkas Pál
Leány mini egypár 13 évesek: V. hely  Tremmel Flóra
Férfi serdülő nyolcas: II. hely Balogh Botond, Marik Dávid Attila, Bolyki Ágoston, Szépfalvi Bálint, Tóbiás Milán, Basa Máté, Illényi Soma, Kerékgyártó Bence, Mádl M. Vilmos


2013. május 5.
Karácsony Tibor sk.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

17. oldal / 22