Köszöntjük a Danubius Nemzeti Hajós Egylet weboldalán
Karácsonyi túra a Pilisben

Élménybeszámoló Hörcher Dani tollából:

"Csörög a telefon ébresztője. Pedig még csak most aludtam el! A három napos karácsonyi bejgli-wellness után különös kegyetlenséggel csapot le a sors azokra a leglelkesebb danubiusosokra, akik pilisi túrázásra szánták el magukat december 27-én. Ki kellett választani az egyesület legkeményebb sportolóit, a kiválasztás eszköze pedig a pontos indulás volt. E sorok szerzője előtt a megbeszélt Batthyányi téri találkozó után négy perccel csapódott be a HÉV ajtaja, a Margit-hídnál!

Bán Ági (néni) szervezésében karácsonyi túrát hirdettünk meg a Pilis hóval borított vadonjába. A célközönség elsősorban a tanuló és serdülő korosztály volt, az idősebbek gondolom lázas edzésmunkát végeztek a Margitszigeten. Szentendréig a helyi érdekű vasút szolgáltatását vettük igénybe. Onnan a Volánbusz egy, azaz egy kutya szállítására alkalmas offroad autóbuszával kapaszkodtunk fel a jeges-havas úton a pilisszentlászlói hegytetőig. Hála a sofőr engedékenységének (segítségét ezúton is köszönjük!), Holló és Dezsőke is velünk tartott, ők képviseltél a négylábú házőrzők kirándulásra vágyó faját.

Olykor tíz centi friss hóban gázolva törtük magunk előtt az utat az téli tájban. Mivel a kirándulás elsődleges célja az volt, hogy Facebook-profiljainkat egyedi fényképekkel gazdagítsuk, időnként (és egyre gyakrabban) azért megállásra késztettük a különítmény élén kérlelhetetlen tempót diktáló serdülő fiúkat és Ági nénit. A behavazott Pilis mindannyiunkat elvarázsolt, szinte másik világba csöppentünk, a Visegrád és a megvilágosodás felé vezető turistaösvényen olyan mélyfilozófiai kérdésekre kerestük a választ, mint sárgás színű jégcsapok keletkésének rejtélye és a két ember által felemelhető legnagyobb, dobásra alkalmas hógolyó problémája.

Frissen, kipihenten, új kihívásra vágyva értük el Visegrád agglomerációjának első házait. A csapat egyöntetűen, zokszó nélkül döntött úgy, hogy bizony a kisebb kőhajításnyira lévő Fellegvárig még érdemes lenne felkapaszkodni a hegyoldalban. A hegymenetben kisebb szökevénycsoportok és lemaradó grupettók alakultak ki, majd a Dunakanyar festői panorámája előtt újabb Facebook-portréfotók elkészítése végett megint összeállt a mezőny. Csak Dános Gabónak és fáradhatatlan, lelkesítő beszédeinek köszönhetjük, hogy a többség végül elérte a Fellegvárnál található célvonalat.
A megpróbáltatásoknak azonban itt még messze nem volt vége! Nincs visegrádi kirándulás bobozás nélkül, szerencsénkre a téli bobpálya ezen a csikorgó hideg decemberi napon is tárt karokkal várta a 300 forintos bobozásra vágyókat. Így a hegymászás jól megérdemelt jutalmát élvezve suhantunk egy kört, amíg a pálya vége felé arcunkra nem fagyott a mosoly.

A visegrádi buszmegállóhoz vezető ereszkedés már nem okozott különösebb problémát. Aki okosan előregondolkodott, az hozott magával egy kisebb-nagyobb műanyagzacskót is és a turistaúton a hó alatt lapuló kövek okozta fájdalommal mit sem törődve csúszkálhatott a hegyoldalban. Ha valaki eddig még nem érezte meg a vastag ruha alá huncutul besurranó, hirtelen elolvadó, jéghideg hó kényeztető érintését, az most biztosan megismerkedhetett az érzéssel. Egyszer tévedtünk csak el a szűzhóban saját magunknak tört úton, ám a végcélt jelentő buszmegállóhoz így is a tervezettnél korábban érkeztünk.

Reméljük, hogy hagyományt teremtettünk a karácsonyi danubiusos túrával és jövőre a fiatalabb és idősebb korosztályok is csatlakoznak idei, jórészt serdülőkből álló különítményhez."

Уже знакомые "Бесплатная программа для создания печати скачать"красные стены его светились изнутри "Запретная зона скачать на телефон"теплым матовым светом, ""создававшим ощущение вязкости "Видео уроки хип хопу скачать"и густоты воздуха в ""зале.

Я разотру в мелкий порошок ""и освежую.

Только и "Скачать математические начала натуральной философии"занимаются бухгалтерией!

Дорогая мисс Грейлок,-забрызгал ""слюной Мальзус.

Кто не спал, "Песни лада скачать"смотрел из окна на "Скачать я с тобой смогу о чём то главном мечтать"проволочные заграждения и укрепления под Веной.

Так же, как и Вычислительный центр.

Ее большие, "Скачать игру бой с тенью 3"ясные глаза смотрели в мои с "Строительство щитового дома под ключ"нежным вопросом.

Мне поручено, "Скачать чип и дейл"Онэ, любыми средствами, я подчеркиваю "Скачать легенда о нараяме"любыми, поднять добычу руды и угля.

Несколько минут я "Bus simulator 2009 русификатор"стоял как потерянный.

Оба кинулись в "Скачать скин для killing floor"пещеру и замерли в ожидании.

В "Бурда 10 10 скачать"вагоне, где "Скачать пес 12"находился Швейк, недоставало Балоуна.

Заметив, что занимается "Скачать аудиокниги война и мир том 1"заря, мои спутники быстро поднялись с "Скачать драйвера scanjet 2400"влажного ложа, на котором сверкала роса, и стали проверять подпруги у коней.

 
Akinek nincs Karácsonya

 

Remek cikk jelent meg Pap Kornéliáról (Koriról) a Népszabadság ünnepi számában, mely itt olvasható.

 

Minden Evezősnek boldog és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

DNHE Elnöksége

 

Я "Дракулу брэма стокера книга скачать"не так стара, чтобы бояться "Песня эльвира все решено скачать"потерять лишний день понапрасну.

Демон казался гротескно "Программы восстановления флешки скачать"крошечным в его ладони.

Мне "Рингтоны на смс скачать"было неприятно, что он так "Скачать песню максима научусь летать"часто спускается в буфет и уже сильно "Александр барыкин скачать"захмелел.

Такая женщина вполне "Скачать группа спейс"способна на подобный шаг, это очень на "Брат ебет сестру скачать"нее похоже.

У тебя ж с "Скачать песню танцевальная лихорадка"утра одно странное за "Скачать аську на телефон джим"другим.

Их засаду и так чуть не обнаружили.

 
Karácsony 2010

MEGHÍVÓ

Kedves Klubtagok, régi és mai Evezősök,
Kedves Szülők!


A Danubius Nemzeti Hajós Egylet hagyományos évzáró ünnepségét 2010. december 22–én, szerdán 18:00 órai kezdettel rendezzük meg, amelyen sor kerül az éves munka értékelésére, eredményes versenyzőink és edzőik jutalmazására. Sportolóink rövid műsorral várják szeretettel kedves vendégeinket a margitszigeti klubház emeleti társalgójában ( Budapest, XIII. Margitsziget Hajós Alfréd sétány 2.).

Az est fényét, és a jó hangulatot növelné, ha minél több mai és régi evezős és kedves szülő elfogadná meghívásunkat és szerény vendéglátásunkat.

Nagy örömünkre szolgálna, ha jelenléteddel megtisztelnéd rendezvényünket! Addig is szeretettel kívánunk békés, meghitt ünnepi előkészületeket és szép Karácsonyt!

A meghívó letölthető innen.

Budapest, 2010-12-10.


Üdvözlettel,

A DNHE Elnöksége

Ничего не стоило "Неваляшка фильм скачать"провести отряд улан по плоскогорью и оставить "Прошивка жесткого диска"его наверху, у тропки, ведущей "Трудовой договор по совместительству скачать образец"из ущелья.

Чуть смутившись, я обернулся к Биллу Харди, "Книга дэвида айка скачать"нашему Главному "Скачать детские клипы торрент"Парацельсу.

Значит, я спешил напрасно, и мне оставалось "Сулейман великолепный книга"только вернуться обратно в Бринджерс.

МОЛОТ-РЫБА "База данных паспортный скачать"Поведение негра, бросившего рулевое весло и "Скачать самоучитель немецкому языку"прыгнувшего в воду, было некоторое время непонятно Вильяму.

Тем не менее "Покерстар скачать"мне не нравятся "Скачать героев меча и магии"профессиональные доносчики.

Хоть он и был удивлен, но рычать мне в ответ не стал.

 
Biciklitúra Dobogókőre
2010. november 07. vasárnap, 23:15

Ma néhányan úgy gondoltuk, hogy egy "kis" közös őszi bringázással búcsúztatjuk el a szép időt. Örvendetes nagyon, hogy ilyen sokan gyűltünk össze és tovább erősítettük a híres Danubiusos csapatszellemet.

Na, de olvassuk inkább Vercsi beszámolóját:

Az őszi alapozás változatosabbá tételének jegyében Ráró biciklitúrát szervezett e hét vasárnapra. Szerencsére az idő nem szólt közbe, esőmentesnek ígérkezett a nap. A találka ugyan 9-re volt megbeszélve a Szent Lélek térhez, de Ráróval a szervezőkhöz méltó, stílusos (15 perces) késéssel érkeztünk. Persze Szatíron lehetetlen túltenni, rá még vagy 10 percet vártunk (így neki kellett a csoportképet csinálni, nehogy már rajta legyen Laughing - és rögtön az első különdíj: Szatír kapja, mert folyton vele volt a gond). Nagy örömömre mondhatom, össze kellett húzódni a csoportképhez. A 21. század kontakt központján, a facebook-on ugyanis alig hatan jelezték részvétüket, ehhez képest egész nagy csoport gyűlt össze. Ha jól számoltam 12-en voltunk, ami elsőre nagyon szép részvételi arány. Cél, hogy legközelebb min. 20-an legyünk (Szerk.: Mindenki hozzon még egy embert!!), mert jó páran vannak még a klubban, akik simán abszolválnak egy ilyen túrát. Külön örültem, hogy nem egyedüli lányként kellett mennem, mivel Kele Dóri, és Illényi Bori is eljöttek. Borinak még annál is jobban, mert így az ifjúság is képviseltette magát. És persze ott volt Vanczák Lilla is, aki legifjabbként teljesítette a távot! Külön respect Gergőnek, aki még Lillával a járgányon is odaalázott jó párunkat Laughing.
De most már konkrétabban a túráról: együtt indultunk, és be-bevárásokkal Pomázig nem is váltunk szét. Ott a fiúk elhúztak, mi lányok meg hátul kullogtunk. Ha jók az infóim, Misi teljesítette legsürgébben a Pomáz-Dobogókő távot, úgyhogy övé a leggyorsabb díj! Én eléggé megküzdöttem a távval, amikor már azt hittem itt a cél, megláttam a táblát: Dobogókő 2km. Végül is az csak egy Árpád-híd, leszámítva, hogy felfelé… Azért csak odaértem, ahol kedves barátom a többi fiúval egyetemben már egy teát szürcsölt és meleg almáspitét evett. Persze nekem nem vett Tongue out.
Kicsit pihegtünk a talponálló előtti padokon, csináltattunk egy csoportképet, majd kettéváltak útjaink: Gergő, Faragó Tomi, és a lányok hazamentek, mi többiek pedig le a hegyről a másik irányba. Ekkorra már mindenkit hívott a természet, úgyhogy az első kanyar után meg is álltunk, ahol szomorúan konstatáltam, hogy ez nem fog menni… A fiúk megálltak az út szélén, elintézték az intézendőt, én meg csak álldogáltam konstatálva, hogy a terep adottságai miatt minimum egy fehér bálnát kéne villantanom, hogy elintézzem folyóügyeimet. Megkíméltem a fiúkat Cry
Lefelé hasítottunk, illetve a fiúk hasítottak, ha utolértem volna őket, jól le is ordítom a fejüket, hogy senki agydarabkáit nem akarom szedegetni, mint Travoltáék a Pulp Fictionben. De leértünk egyben mind a Dunakanyarhoz, ami gyönyörű volt az őszi színekben. Egy darabig mentünk síkon, Hénappal és Ráróval el is tévedtünk – sikerült rossz helyen felkanyarodni, de a fiúk leszavaztak, és visszafordultunk. Még jó, h nem hallgattak a női megérzésre!
Visegrádtól feltekertünk Paprétre, ahol újabb különdíjak születtek: a leghisztisebb és a legbirkatürelműbb résztvevők: én illetve Ráró (igen, ebben a sorrendben). A Papréthez felvezető mintegy 5-6 km-es emelkedőn már totálisan kivoltam, aminek természetesen Ráró volt az oka (ehhez kétség se fér, ki vagy mi más is lehetne?), amit meg is osztottam vele. Elég jól bírta, lelkesített szegényke, aztán egy sor ordibálás után befogtuk Smile. Viszont mire Hénaphoz értünk, már hősként emlegetett. Ilyen egy rendes fiú!
Aztán Hénap Zsolti eleresztette a nap beszólását, ami erőt adott, hogy feljussak:

„Olyanok a combjaim, mint két sav tartály!”.

Legalább nem csak én szenvedtem.
Innentől mondhatni zökkenőmentes volt az út haza, leszámítva Szatír defektjét (mondtam, hogy vele volt a legtöbb gond), és az én apró navigációs malőrömet Szentendre cicakavicsos utcáin. Innen a fiúk egy része elhúzott, a három hűséges muskétás (Ráró, Misi, Hénap) meg az én tempómban tekertek haza.
Mindent summázva 6 óra 30-at tekertem/tünk ( a pihik nélkül ), csudaklassz időnk volt, és asszem senkit nem kell altatni ma. Már csak azt remélem, hogy legközelebb még többen leszünk!!!

Vercsi

 

Galambos Petinek pedig gratulálunk minden Danubiusos nevében a világbajnoki bronzérem megszerzésért. Szép volt Peti! (Szerk.) 

 

Да "Усталая подлодка скачать"и не мудрено любого поразило бы это видение, которое так внезапно возникло у них перед глазами, "Игры ужастики бесплатно"сначала смутно рисуясь в тумане, но мало-помалу становясь все "Бесплатные программы для хакеров скачать"отчетливее.

Старый охотник был вполне уверен, что его "Скачать аудиокнига николай стариков"пуля попала в сердце всадника или, во всяком случае, в "Скачать песню андрей миронов"то место, где у человека должно быть сердце.

С пустыми "Руки вверх я буду твоим зонтом скачать бесплатно"руками уж лучше не ходи,-посоветовал Швейк,-возьми, по крайней мере, пять "Звуки музыку скачать"пустых жестянок.

В последние "Мультфильм маленькие эйнштейны скачать"минуты перед началом совещания я не сводил глаз с молодого вождя.

Ну, "Скачать берега берега малинина"а коли так не выйдет, тогда, черт побери, дай ему "Скачать игру корсар"пинка.

Королева городка пронзительно визжала, ее тонкое одеяние охватило пламя.

 
2010. Mindenszentek, Halottak napja

Mindenszentek, Hallottak napja alkalmából kint jártunk a Farkasréti temetőben, és az evezés egykori kiválóságának, a „régi nemzeti”-s Szandtner Egon bácsinak síremlékénél mécsest gyújtottunk. Unokahúgaim sokat kérdezgettek felőle. Elmondtam azokat a dolgokat, amelyek hirtelen eszembe jutottak: igazi úriember volt; bátyjával egy hajóban ülve megnyerték az 1935.-ös Evezős Főiskolai Világbajnokságot; 87 évesen is szélsebesen vezette a sportkocsiját; emlékszem, hogy egyszer egy női négypár edzés előtt véletlenül vízbe ejtettük a csavarhúzó készletét - amit az öltönyzakójából varázsolt elénk elegáns mozdulattal segítségünkre sietve, valami belkar állításnál gondolom - amire csak ennyit mondott; no majd beszerzek egy újat…
Emléktöredékek… vajon méltóképpen őrizzük, és nem felejtjük elhunytaink emlékét?   

 

 

Kisfaludi Juli tegnap hívta fel a figyelmemet, hogy jövőre 150 éves az egylet, már most el kellene kezdeni gondolkodni a méltó ünneplésen, emlékezésen.
Talán ez egy kis gondolatébresztőnek jó lesz…

 

Sík Sándor
Örökösök


Az iskolaház folyosója sarkán
Zsibongva, fürgén, tavaszias tarkán
Mennek előttem a fiatalok,
A lépcsőfokot hármával ugorván.
Köszönnek, annak rendje-módjaképpen:
Tudják, ki vagyok, hisz ott lóg a képem
Valahol egy falon a folyosón
Régvolt tanárok képei körében.
Amint egyik-másikkal összenézek,
Elnehezülnek vállamon az évek,
Olyan avultnak érezem magam,
Mint egy elszürkült történelmi képet.
De én kilépek rozsdás keretemből
S szürkült kezemmel, nem-szürkült szívemből
Áldást intek a sietők után,
Atyai áldást, – a történelemből.
Meghalljátok-e a múltbeli áldást,
Kik a holnaptól várjátok a váltást?
Mindegy, megfogan, hallatlan is, érzem,
A nagyapai Istenhez-kiáltás.
Dús örökséget nem adhat apátok:
Csak ami voltam, azt hagyom reátok,
De hogyha (Isten adja!) megfogan,
Boldog lesz tőle késő unokátok.
Csak ami vagyok: azt, hogy szépen éltem,
Igaztól, jótól, széptől sose féltem,
De ami nem szép, ami nem igaz,
Ami nem is jó, azt is, most is, értem.
Megértem azt is, aki nem ért engem,
Tudok ölelni múltat a jelenben.
És akarom ölelni a jövőt,
S szolgálatára magamat jelentem.
Szolgálatára embernek, világnak,
Nagy Istenemnek, kicsike hazámnak,
Vén magam helyett, örökösökül,
Fiúk, fiaim, titeket ajánllak.

 

Budapest, 2010. november 12.
Alliquander Anna


 

Так всем будет "Скачать бизнес план фермерское хозяйство"приятнее, и это докажет, что "Скачать новый фаерфокс"мы исполнены энергии и патриотизма!

Я только хотел их обеих "Фильмы про гонки на грузовиках"познакомить, чтобы привыкли друг "Скачать русскую музыка"к другу.

Набег начался поджогами и убийствами.

Может быть, "Игры про пиратов на компьютер"прожив здесь девять лет.

Пока больной чувствовал, "Каста такое чувство скачать"что ему грозит смерть, он был как "Песня режиссер скачать"будто мягче к "Скачать минусовку бесплатно хвастать милую не станет"окружающим.

Казалось, он был расположен за пределами той территории, "Скачать словарь французско русско"которую охранял гарнизон, ибо "Симулятор управления поездом"ни один патруль сюда не заглядывал.

 
DNHE Évadzáró 2010

Évadzáró november 6-án!

A korábbi évek hagyományához híven idén is megszervezzük az Évadzárót, 2010. november 6-án, szombaton, 9 órától.

Biztos, hogy minden Danubiusosnak van kedves emléke egy-egy Évadzáróról – nyolcasozás olimpikonokkal egy hajóban; az évek során eposzi magaslatokba emelt hőstett: lesztrókolni egy nyolcast minisként (vagy éppen 80+ kilósan bepréselődni a kormányülésbe ), egy szétplaccsant tojás, zacsis kakaó ivás, vagy hidegebb vérmérsékletűeknek az év legjobb beszélgetése a teraszon, napsütésben, a szokásos virsli mellett.

Nem a karácsonyi ünnepséget, vagy a közös szilveszterezést akarom lebecsülni (habár a legutóbbi újév-ünneplés pár évre elég volt ), de valahogy mégis ez az igazi evezős évzárás. És nem is az év legfőbb versenye jelenti a szezon végét (legyen az az OB, vagy EB, VB – mert szerencsére ilyen tagok is voltak, vannak, lesznek?! a klubban), hiszen az ősz pont a nyugis, közös evezések időszaka.
Minden évben ugyanaz az Évadzáró program, és mégis, mindig valahogy más és több. Idén pedig plusz program is lesz, mivel a mi évzárásunkkal egy időben, a túlsó Földtekén az evezős VB zajlik (magyar részvétellel, Galambos Peti és Lengyel Mónika révén), amit kivetítőn nézhetünk, és szoríthatunk együtt a sorverseny és a sorsolásos nyolcasverseny előtt/után!

Gyertek minél többen régiek és újak, kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek, mert nem túlzás azt mondani, hogy ez az év legjobb DEK-es közösségi programja!

Под конец мы "Давай до свидания тимати видео скачать торрент"сказали друг другу, что достаточно "Скачать песню гуляем всю ночь до утра"поговорили, и разошлись.

продолжает охотник, подъезжая ближе и рассматривая страшную "Игра игрушки против монстров"фигуру.

Мы все еще переживали "Музыка басс скачать бесплатна"внезапную потерю свободы.

Она приносит ароматные и вкусные ""плоды и воздух в ней здоровый, "Игра карос начало"но она окружена злыми и враждебными соседями, "Скачать книгу кадровое делопроизводство"а плоды плохого "Ирина молчанова скачать бесплатно книги"соседства это война и пожары.

Друг Восходящего Солнца, мы ""не узнали тебя!

У него "Скачать кот для андроид"достаточно времени и средств, чтобы принудить ее.

Он никогда не ругал задержанных "Антивирусники на телефон скачать"или арестованных, "Сказка про федота стрельца удалого молодца скачать бесплатно"но подвергал их такому искусному перекрестному "Карта петрозаводска скачать бесплатно"допросу, что и невинный бы сознался.

Глазам "Где скачать виндовс 7 бесплатно"не верю, щипкам не верю.

По мне, пускай лучше акулы "Печи и камины чертежи"нас сожрут, только "Советские сказки скачать торрент"не свой брат, не люди.

Но и "Apocalyptica apocalyptica скачать"после этого он не чувствовал себя в "Скачать защитники азгарда торрент"безопасности.

Ночью, когда его ревматизм скрутил, "Аватар на psp скачать игру"он пел, с позволения сказать, австрийский "Скачать интернет радио"гимн.

Если пожелает видеоконтакт с помощью магического кристалла, частичное вселение души в аппарат для передачи речи.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

20. oldal / 22